Rahtarit ry järjestää lauantaina 30.7.2022 raskaan liikenteen ammattilaisten SM Ajotaito –
kilpailun Scania Jyväskylän piha-alueella. Kilpailu on vuorossaan 45. Rahtarit ry:n järjestämä SM Ajotaito ja siihen osallistuu noin 60 kuljettajaa eri puolilta Suomea.

Rahtarit ry järjestää 45. SM Ajotaito -kilpailun, ja jälleen mukana on sekä ensikertalaisia että kisakonkareita noin 60 osanottajan verran. Kilpailupaikkana on Scania Jyväskylä osoitteessa Vihtiäläntie 1, 41310 Leppävesi.
Kilpailussa suoritetaan työssä eteen tulevien tilanteiden kaltaisia tarkkuutta vaativia tehtäviä sekä teoriakoe. Paremmuudesta kilpaillaan näillä näkymin neljässä perinteisessä sarjassa: kuorma-auto, linja-auto, puoliperävaunu ja täysperävaunu.
Kilpailunjohtajana toimii yhdistyksen puheenjohtaja Juha Nyberg ja ratavastaavina yhdistyksen aktiivijäsenet Tauno Piippo ja Jari Lehti.

Kilpailu alkaa klo 9.00 teoriakokeella ja jatkuu päivän ajan ajoneuvojen käsittelykokeilla, jotka alkavat noin klo 10.30. Kilpailu on tauolla klo 12.30–13.30 toimihenkilöruokailun ajan. Palkinnot jaetaan suoritusten päätyttyä ja pistelaskun valmistuttua. Alueelle on vapaa pääsy.

Tänä vuonna kisailu huipentuu MM Ajotaitokilpailuihin Kroatian Zagrebissa syyskuussa. Koko Suomea maailmanmestaruuskisoissa edustava joukkue kilpailee myös Jyväskylässä lauantaina 30.7. MM-kisoihin kerätään pisteitä cup-kilpailussa kahtena peräkkäisenä vuotena SM-kilpailuista. Kolme parasta kilpailijaa kustakin sarjasta sekä hallitsevat maailmanmestarit lähtevät edustamaan Suomea MM-kilpailuihin. Tämän vuoden SM-kilpailuissa aloitetaan MM-pisteiden kerääminen ”puhtaalta pöydältä” vuoden 2024 MM-kisoihin.