Saksan muotoiluneuvosto on valinnut Iveco T-Wayn Excellent Product Design -sarjan voittajaksi hyötyajoneuvojen kategoriassa. Erityisesti maasto-olosuhteisiin suunniteltu T-Way seuloutui voittajaksi kilpailussa, jossa kiinnitetään erityistä huomiota keinoihin, joilla suunnittelijat löytävät vastauksia yhä monimutkaisempiin ongelmiin ulottuen uusista digitaalitekniikoista ilmastoneutraaliin tuotantoon.

Iveco T-Way on voittanut maineikkaan Excellent Product Design -palkinnon hyötyajoneuvojen luokassa kaikkien alojen arvostetuimpiin kuuluvassa German Design Awards 2022 -suunnittelukilpailussa. Palkinnon myönsi Saksan muotoiluneuvosto (German Design Council), jota luonnehditaan yhdeksi maailman johtavista viestinnän ja brändinhallinnan osaamiskeskuksista muotoilun alalla. Iveco T-Wayn valitsi voittajaksi palkintoraati, johon kuului 37 muotoilualaa, akateemista ja yritysmaailmaa sekä tiedettä edustavaa arvostettua asiantuntijaa kymmenestä eri maasta.

German Design Awards juhlii kymmenettä vuosipäiväänsä teemalla ”How Designers Think” (Miten suunnittelijat ajattelevat). Siinä kiinnitetään erityistä huomiota keinoihin, joilla suunnittelijat löytävät vastauksia yhä monimutkaisempiin ongelmiin ulottuen uusista digitaalitekniikoista ilmastoneutraaliin tuotantoon. Iveco T-Way:n kerrottaan vastaavan täydellisesti näitä kriteereitä. Valmistaja luonnehtii T-Way:n oleva brändin raskaan malliston sitkein ajoneuvo, joka on suunniteltu kestämään ja toimimaan luotettavasti äärimmäisessäkin maastoajossa. 

Iveco tiedottaa, että T-Wayn muotoilussa on keskitytty voimakkaasti IVECO WAY -malliston tärkeimpien elementtien soveltamiseen juuri maastokäyttöön. Ajoneuvon on haluttu myös erottuvan edukseen kestävän ja tyylikkään ulkopuolen muotoilunsa ansiosta. Ohjaamon ja alustan esteettisillä suhteilla sekä vankalla täysmetallipuskurilla on pyritty ilmaisemaan voimaa ja luotettavuutta. Ivecolta todetaan, että näitä kaikkia piirteitä täydentää ohjaamon sisustus, jonka suunnittelussa on keskitytty kuljettajan mukavuuteen ja turvallisuuteen, tarjoten erinomaista ergonomiaa, integroitua tekniikkaa ja edistyksellistä liitettävyyttä. ”Jokainen yksityiskohta on harkittu tavoitteena paras mahdollinen toimivuus maastossa. Kokonaissuunnittelua leimaavat esimerkiksi upeaa etusäleikköä koristava uljas logo sekä ajovalojen omaleimainen muoto. Nämä kaikki elementit ilmentävät IVECOn DNA:lle tyypillistä muotoilua”, valmistaja lausuu. 

Marco Armigliato, CNH Industrial Strategic Design, kommentoi palkintoa tuoreeltaan: ”Olemme erittäin ylpeitä siitä, että T-Waylle on myönnetty näin arvostettu palkinto. Ajoneuvo edustaa sitä kuljettajakeskeistä muotoilua, jonka esittelimme uuden IVECO WAY -raskaan malliston myötä, ja josta on hyvin nopeasti tullut suosittu kuljettajien keskuudessa. Tämä muotoilu pyrkii aktiivisesti nostamaan kestävyyden, tehokkuuden ja luotettavuuden standardeja – ja tekee sen tyylikkäästi!”