Mercedes-Benz kertoo avanneensa Actros-malliston suurimman ja varustelluimman L-version tilauskirjat ja autojen sarjavalmistus on käynnistymässä marraskuussa.

Erityishuomiota mainitaan kiinnitetyn kuljettajan ajomukavuuteen, ajamisen turvallisuuteen, liitettävyyteen ja auton käyttöajan aikaisten kokonaiskulujen hallintaan. Kaukoliikenteeseen tarkoitettua L-mallia valmistetaan kolmella hyttivaihtoehdolla – StreamSpace, BigSpace ja GigaSpace, joiden ääni- ja lämpöeristystä ja käyttömukavuutta kehutaan edelleen parannetun. Kuljettajan istuin on 40 milliä aikaisempaa matalammalla, ja autoon saa lisävarusteena erityisen kirkkaat led-ajovalot.

Actros L -mallin vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa kaista-avustin, etäisyysavustin, MirrorCam-kamerapeilijärjestelmä sekä ABA 5 -aktiivinen jarruavustin jalankulkijatunnistuksella. Valinnaisvarusteina autoon saa S1X-sivuvalvonta-avustimen, joka tunnistaa oikealle puolelle katveeseen mahdollisesti jäävät jalankulkijat ja pyöräilijät sekä kykenee nyt  myös jarruttamaan ja pysäyttämään auton automaattisesti tällaisen vaaran uhatessa. Pysäytystoiminto on käytössä 20 kilometrin tuntinopeuteen saakka. Toinen uusi valinnaisvaruste on toisen polven ADA 2 -aktiivinen ajoavustin, joka tunnistaa edellä ajavan ajoneuvon sekä kaistamerkinnät ja mahdollistaa osittain autonomisen ajamisen. Järjestelmä sisältää myös hätäpysäytysavustimen.