Deutsche Bahn AG on virallisesti käynnistänyt joulukuussa 2023 logistiikkatytäryhtiönsä DB Schenkerin avoimen myyntiprosessin. Myynnin edellytyksenä on, että sillä on oltava ilmeisiä taloudellisia etuja Deutsche Bahnille kaikilta osin.

Saksalainen logistiikkakonserni Deutsche Bahn AG eli tuttavallisemmin DB on nyt virallisesti aloittanut tytäryhtiönsä DB Schenkerin myyntiprosessin. Aiheesta on huhuttu jo jonkin aikaa, ja joulukuussa 2023 hanke viimein käynnistyi Wall Street Journalissa 19.12.2023 julkaistulla ilmoituksella, jonka mukaan halukkaat ostajat voivat ilmoittautua 12.1.2024 mennessä.
DB Schenker on kasvanut maailman neljän suurimman logistiikkayrityksen joukkoon ja sillä kerrotaan olevan vankan aseman markkinoilla. Myös yrityksen tulevaisuuteen ja markkinakehitykseen uskotaan. DB Schenker onkin vaikuttanut erittäin myönteisesti DB Groupin talouskasvuun vuosien ajan. DB-tytäryhtiön on todettu tarvitsevan kuitenkin lisää pääomaa ja joustavuutta omaan kasvuunsa, joten se on päätetty laittaa avoimeen myyntiin.

DB Group kertoo pitävänsä itsellään kaikki myyntituotot, joista suuri osa käytetään konsernivelan vähentämiseen. DB Schenkerin myynti nopeuttaisi merkittävästi Deutsche Bahnin keskittymistä ydinliiketoimintaansa ja raiteille keskittyvän ns. Strong Rail -strategian toteuttamista. Deutsche Bahn on jo saattanut päätökseen tai sopinut sopimuksella useiden liiketoimintayksikköjensä myynnistä ulkomaisilla markkinoilla ja ottaa nyt toisen suuren askeleen luopumalla DB Schenkeristä. Konserni ilmoittaa ydintavoitteekseen palvella ilmastoa, ihmisiä ja taloutta lisäämällä merkittävästi ympäristöystävällisten junaliikenteen rahti- ja matkustajamääriä.

Joulukuussa 2022 Deutsche Bahn AG:n hallintoneuvosto antoi DB:n johtokunnalle tehtäväksi tutkia ja valmistella DB Schenkerin koko osakkeiden mahdollista myyntiä. Lopullinen päätös DB Schenkerin myynnistä perustuu Deutsche Bahn AG:n hallintoneuvoston myyntiprosessin päätteeksi antamaan erilliseen päätökseen.

Kilpailukentällä DB Schenkerillä on vahva asema kaikilla asiaankuuluvilla aloilla – maa-, lento- ja merirahtiliikenteessä – sekä kokonaisvaltaisissa ja erikoistuneissa logistiikkaratkaisuissa. Yrityksellä on noin 76 600 työntekijää yli 1 850 toimipaikassa yli 130 maassa, joten se on kiistatta yksi maailman johtavista logistiikan toimittajista.