Kaikille dieselmoottoreille soveltuva Teboil Green+ on sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistettu dieselpolttoaine, jota on saatavilla jo 26 eri D-automaattiasemalta ympäri Suomen.

Teboilin ammattiliikenne- ja koneyrittäjämyynnin johtaja Pasi Lintukankaan mukaan Green+ -diesel on ollut laajalti käytössä etenkin kaupunkiliikenteen linja-autoyhtiöillä, erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Porissa.

Teboililta muistutetaan, että hiilijalanjäljen vähentäminen ammattiliikennepuolella ei automaattisesti tarkoita kaluston vaihtamista tai uudistamista. Uusiutuvan Green+ -dieselpolttoaineen käyttämisen kerrotaan vähentävän hiilidioksidipäästöjä jopa 90 % tavalliseen dieseliin verrattuna. Tuote on rikitön ja hapeton, eikä se sisällä aromaattisia yhdisteitä. Polttoaineen korkea setaaniluku takaa tehokkaan ja puhtaan palamisen sekä hyvän kylmäkäynnistettävyyden. Tuotteen käyttämisen todetaan vähentävän Teboilin mukaan myös lähipäästöjä.

”Tuote soveltuu monien kuntien ja kaupunkien päästövähennystavoitteisiin. Nyt myös yhä useampi yritys seuraa perässä”, Lintukangas kertoo.

Green+ on 100 % uusiutuvista raaka-aineista valmistettu. Tuotteen valmistuksessa on hyödynnetty niin yhdyskuntajätteitä kuin myös teollisuuden prosessitähteitä, ja se täyttää EN 15940 -polttoainestandardin.