MAN Truck & Bus haluaa olla edelläkävijä palveluidensa digitalisoimisessa, ja luottaa sen vuoksi suomalaisen Aavun liiketoimintansa virtaviivaistamisessa ja asiakaspalvelunsa parantamisessa.

MAN hyödyntää Aavun järjestelmää myydäkseen asiakkailleen huolenpitosopimuksia, joissa asiakas maksaa kuukausimaksun ja saa vastineeksi ajoneuvolleen huollot ja muut lisäpalvelut. Aavun avulla sopimusten tekeminen ja yhteydenpito huoltoyritysten kanssa sujuvat vaivattomasti yhden järjestelmän kautta.

Käyttäjät, olipa kyseessä myyjä, maahantuoja tai huoltohenkilö, saavat tarpeisiinsa räätälöidyn näkymän. Aavu on vakiinnuttanut asemansa henkilöautomarkkinoilla ja laajentanut toimintaansa myös raskaan kaluston sektorille, jossa on jo tehty kymmeniä tuhansia sopimuksia. Aavu tarjoaa ohjelmistoalustan, jonka avulla eri toimialojen yritykset voivat pyörittää kuukausiveloitteista liiketoimintaa helposti. Se parantaa asiakastyytyväisyyttä ja asiakasuskollisuutta, mikä johtaa ennustettavaan liikevaihtoon ja kasvuun.

Miksi autoalan yritykset valitsevat Aavun?

Aavun ansiosta automyyjän työn kerrotaan tehostuvan merkittävästi: 15 minuutin työ vie nyt vain muutaman minuutin. Myyntiprosessit ja tuotteistus yksinkertaistuvat, ja monimutkaisten kokonaisuuksien hallinta sujuu helposti, jolloin loppuasiakkaalle muodostuu vain yksi hinta. Lisäksi Aavu tarjoaa kattavasti kaikki ohjelmisto-ominaisuudet, joista yritykset ovat aiemmin maksaneet erikseen. Aavu toimii sekä ohjelmisto- että asiakasuskollisuusalustana.

“Meillä on selkeä näkemys palveluiden digitalisaatiosta ja sen kehityksen suunnasta. Olemme myös tilausliiketoiminnan asiantuntijoita”, kertoo Aavun operatiivinen johtaja Juuso Suominen. “Tavoitteenamme on nousta Euroopan johtavaksi tilaustalouden liiketoiminta-alustaksi vuoteen 2025 mennessä.”

Aavu perustettiin vuonna 2021 vastaamaan autoalan tarpeisiin, ja sen kasvu on ollut alusta asti voimakasta. Vuonna 2024 tavoitteena on kolminkertaistaa liikevaihto. Ensimmäiset kansainväliset asiakkaat ovat ottaneet Aavun käyttöön tänä vuonna, ja lisää on tulossa. “Aavu pystyy aidosti haastamaan kansainväliset kilpailijat, mukaan lukien amerikkalaiset pörssiyhtiöt. Suomesta ei löydy vastaavaa tuotetta tarjoavia kilpailijoita”, Suominen toteaa.