Wasaline on saanut vahvistuksen Aurora Botnian toimittamisesta Rauma Marine Constructions (RMC) -telakalta elokuun loppuun mennessä.
 
Wasalinen uuden aluksen, M/S Aurora Botnian, neitsytmatka tapahtuu lauantaina 28. elokuuta kahdella lähdöllä Vaasasta – aamulla ja iltapäivällä – ja yhdellä Uumajasta aamupäivällä.
                                                                                                                            
Linjalla tällä hetkellä liikennöivä, vuonna 1981 valmistunut ja vuodesta 2013 tätä reittiä seilannut M/S Wasa Express jää pois reitiltä 27.8. ja aluksen vaihdon yhteydessä tuona perjantaina ei ole liikennettä.
M/S Aurora Botnian luovutus tapahtuu 25. elokuuta Vaasassa. Tapahtuma lähetetään suoratoistona, jotta kaikki asiasta kiinnostuneet voivat osallistua siihen. Linkki suoratoistoon löytyy Wasalinen verkkosivuilta.
 
Liput neitsytmatkoille 28. elokuuta tulevat myyntiin torstaina 19.8 kello 12:00. Neitsytmatkoja voi vain ostaa Wasalinen kotisivujen kautta, ja ne sisältävät Wasalinen mukaan paljon muutakin kuin itse matkan. Lipun lisäksi matka sisältää saaristolaispöydän ja luvassa on myös kuplivia juomia ja matkamuisto sekä muita yllätyksiä.

Uuden aluksen tilaaja on Kvarken Link -yhtiö, jonka Vaasan kaupunki ja Uumajan kunta omistavat. Liikennöintiä suorittaa Wasaline, ja alus on rakennettu Rauma Marine Constructions -telakalla. Aluksen viimeisiä valmistumiskuukausia ovat vaivanneet muutamat myöhästymiset, sillä liikennöinti piti aloittaa alun perin vappuna 2021. Yhtä kaikki, nyt alus näyttää valmistuvan uuteen aikamääreeseen mennessä.

Laiva on suunniteltu ja rakennettu varta vasten Merenkurkun liikenteeseen. Aurora Botniassa on kaksi rahtikantta, ja se ottaa 800 matkustajaa sekä 1500 autometriä. Myös ympäristöasiohin on panostettu. Kyseessä on hybridialus, joka käyttää kahta polttoainetta ja myös akkuvoimaa. Pääpolttoaine on nesteytetty maakaasu LNG, ja aluksessa on mahdollista käyttää myös biokaasua. Investoinnin hinnaksi on laskettu noin 110 miljoonaa euroa.