Renault Trucks T-sarjan kuorma-autoihin on nyt saatavilla ennakoiva Start & Drive Excellence Predict -huoltosopimus.  Tämän huoltopalvelun avulla kuljetusyritysten ajoneuvojen käyttöaste pysyy mahdollisimman korkeana, mikä parantaa kuljetusten tuottavuutta. Palvelua on viimeisten kahden vuoden aikana kokeiltu ja testattu Suomen lisäksi 11 maassa.

Renault Trucks haluaa varmistaa, että kuorma-autojen toimintahäiriöihin reagoidaan ennakoivasti, jotta kaikki ajot sujuisivat suunnitelmien mukaan. Uuden ennakoivan Start & Drive Excellence Predict -huoltosopimuspalvelun avulla voidaan vähentää turhien pysähdysten määrää merkittävästi.

Start & Drive Excellence Predict perustuu huolellisesti hallittuun huoltosuunnitelmaan ja ajoneuvon yhteyksien kautta kerättyjen reaaliaikaisten tietojen analyysiin.

”Palvelu on saanut erittäin positiivista palautetta suomalaisilta asiakkailta. Start & Drive Excellence Predict on tällä hetkellä saatavilla Renault Trucks T- ja T High -malleihin. Renault Trucksin C- ja K-sarjat liitetään palveluun vuoden 2020 aikana”, Volvo Finland Ab:n jälkimarkkinointijohtaja Tommy Lindholm kertoo.

Renault Trucksin kunkin kuorma-auton käyttöön perustuva räätälöity huoltosuunnitelma takaa valmistajan mukaan sen, että ajoneuvo toimii uudenveroisesti. Kuljetusyrityksen kannalta on tehokasta ja kustannuksia säästävää, että jälleenmyyjä määrittää huoltoaikataulut ja suorittaa huoltotoimenpiteet sekä hoitaa tarvittavat paperityöt heti kalustohankinnan alusta alkaen.

Ajoneuvon yhteyksien ja reaaliaikaisten ajokilometrejä, moottorin käyttötunteja ja polttoaineen kulutusta koskevien telematiikkaraporttien ansiosta huoltotoimenpiteiden aikataulu voidaan määrittää huolellisesti ja päivittää kerran viikossa.

Ennakoimattomat huollot ovat yleensä määräaikaishuoltoja kalliimpia ja niihin liittyvät seisokit kestävät yleensä kauemmin. Start & Drive Excellence Predict -ratkaisun ansiosta Renault Trucks jälleenmyyjät saavat päivityksiä keskeisten osien kulumisesta kolmen päivän välein. Tällaisia osia ovat esimerkiksi ilmankuivaimen suodatinpanos, jarrupalat, kytkinlevyt ja akku.

Palvelun avulla kulumista voidaan seurata ja analysoida tarkasti. Jos Renault Trucks jälleenmyyjä havaitsee poikkeuksellista tai ennenaikaista kulumista, hän ottaa heti yhteyttä asiakkaaseen.

Kun asiakas tekee Start & Drive Excellence Predict -sopimuksen, ajoneuvon tärkeiden osien vikakoodit lähetetään Belgiassa Gentissä sijaitsevaan valvontajärjestelmään. Yhdistettyjen anturien ansiosta voidaan jatkuvasti seurata 80% niistä tärkeistä osista, jotka voivat aiheuttaa ennakoimattomia ajoneuvon seisokkeja. Seuranta ei koske perävaunuja eikä renkaita. 

Jos poikkeavuus havaitaan, valvontajärjestelmä ilmoittaa siitä jälleenmyyntiliikkeeseen, joka ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja sopii ajoneuvon tuomisesta huoltoon. Näin toimimalla voidaan estää mahdollinen toimintahäiriö. Jälleenmyyjä tarkistaa ensin mahdolliset suunnitellut huoltotoimenpiteet. Näin voidaan myös varmistaa, että kuorma-auto on tuotava korjaamoon mahdollisimman harvoin.

Ennakoiva huolto perustuu vuodesta 2017 käynnissä olleeseen projektiin, joka hyödyntää tehokkaan Renault Trucks -verkoston asiantuntemusta. Ratkaisua kokeiltiin ensin vuoden ajan Ranskassa ja Tšekissä, jonka jälkeen se otettiin käyttöön 12maassa ympäri Eurooppaa vuonna 2019. Tällä hetkellä Start & Drive Excellence Predict -sopimus koskee noin 10 000 ajoneuvoa.

Start & Drive Excellence Predict on osa Renault Trucksin kattavaa huoltosopimusvalikoimaa johon kuuluu: Start & Drive Reference, Start & Drive Performance ja Endurance, joka on tarkoitettu yli 4 vuotta vanhoille kuorma-autoille.