Kaksi merkittävää kuljetusalan vaikuttajaa, suurta persoonaa ja hienoa ihmistä ovat poissa. Rahtarit ry:n kantava voima, pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja kunniajäsen Anna-Kaisa Lehtinen nukkui pois yllättäen torstaina 20.2.2020 74-vuotiaana. Vain viikkoa myöhemmin torstaina 27.2.2020 yhdistyksen perustajajäsen, pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniapuheenjohtaja Kimmo Puntti nukkui pois pitkäaikaisen sairauden myötä 76-vuotiaana. He ovat molemmat tehneet lähes koko elämänsä pituisen, äärimmäisen arvokkaan työn niin kuljetusalan kuin yksittäisten ammattikuljettajien eteen. He ovat antaneet kaikkensa, että maailma ammattikuljettajille olisi parempi – tämä on heille molemmille ollut sydämen asia ja selkeä kutsumus.

Rahtarit ry esittää ystävällisen kutsun saapua kunnioittamaan heidän muistoaan Mäntsälän Rahtarikeskukseen perjantaina 13.3. klo 16-18 järjestettävään muistotilaisuuteen. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta osallistujamäärän muodostuessa suureksi, pyydämme kaikkia huomioimaan tämän vierailun kestossa. Tilaisuuden alussa klo 16 pidetään hiljainen hetki Anna-Kaisalle ja Kimmolle.

Koska kaikki eivät pysty osallistumaan tilaisuuteen, Rahtarit ry ehdottaa kaikkien halukkaiden ja siihen turvallisesti kykenevien raskaan kaluston kuljettajien osallistumista hiljaiseen hetkeen minuutin kestoisella suruseisautuksella. Seisautuksen ajankohdaksi esitetään muistotilaisuuden kanssa samaa ajankohtaa: perjantaita 13.3.2020 klo 16.00-16.01. Koska turvallisuus oli Anna-Kaisalle ja Kimmolle molemmille erittäin tärkeä asia, Rahtarit ry pyytää kaikkia hiljaiseen hetkeen osallistuvia huomioimaan turvallisuuden seisautuksessa ja valitsemaan tälle asianmukaisen levähdyspaikan, bussipysäkin tai vastaavan muuta liikennettä vaarantamattoman paikan.

Rahtarit ry:n jäsenistöstä on myös ehdotettu sosiaalisessa mediassa Anna-Kaisan ja Kimmon muistamista mustalla surunauhalla kyseisenä päivänä, ja yhdistys kiittääkin kauniista eleestä ja ehdottaa myös tätä toteutettavaksi kansainvälisen kuljettajan päivän huomionosoitusta vastaavasti, mutta mustalla nauhalla, eli solmimalla mustan nauhan ajoneuvon vasempaan peiliin perjantaiksi 13.3.2020. Sillä ei ole väliä, millaisella ajoneuvolla liikut, nauhan voi sitoa vaikka polkupyörän vasempaan tankoon tai vasempaan käsivarteen.

Myös Raskas Kalusto -lehden toimitus esittää Anna-Kaisan ja Kimmon omaisille, ystäville ja työtovereille surunvalittelut poismenon myötä. Meilläkin oli hieno mahdollisuus tutustua näihin suomalaisen raskaan liikenteen merkittäviin ja suurisydämisiin aktiiveihin. Ilman heitä myös meidän työkenttämme olisi varmasti hyvin erilainen. Kiitos, ja hyvää matkaa.