Scania ja Preco Electronics ovat kehitelleet liikenteen havainnointiin ja kuolleessa kulmassa olevien kanssaliikkujen turvaksi järjestelmän, jota valmistaja kutsuu nimellä PreView Side Defender II ja Scania puolestaan omassa käytössään nimellä Blind Spot Assist II. Scania kertoo etsineensä markkinoiden parasta järjestelmää koko kuorma-auto- ja bussimarkkinansa käyttöön ja löytäneensä sen Precolta. 

”Scania etsi ratkaisua joka vastaisi paitsi viranomaisvaatimuksia, olisi myös luotettava eikä aiheuttaisi ylimääräisiä hälytyksiä”, kertoo Peter Hellberg, Scanian tuotepäällikkö. 

Järjestelmässä on kaksi älykästä toimintotilaa jotka sisältävät kaistanvaihtoassistentin ja kevyen liikenteen havainnointijärjestelmän, joka on suunniteltu erityisesti ruuhkaisille kaupunkialueille. Järjestelmään kuuluu näyttö, joka varoittaa sekä äänellä että visuaalisilla keinoilla kuljettajaa.

Scanian Blind Spot Assist II siis tarkkailee auton kyljen kuollutta kulmaa ja tunnistaa liikkuvat kevyen liikenteen käyttäjät, jättäen kiinteät esineet huomiotta. Yli 30 kilometrin tuntinopeuksissa järjestelmä tarjoaa kaistanvahtitoiminnon, estäen törmäykset muiden ajoneuvojen ja tielläliikkujien kanssa.