Kuljetusalan yksi tunnetuimmista suomalaistapahtumista, Kuljetus-messut, järjestetään jälleen messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa Jyväskylässä 19.-21.5.2022. Kuljetus 2022 -messut on kattava koko kuljetusalan läpileikkaus, jossa on laajasti esillä sekä raskas että kevyt kuljetuskalusto.

Kuljetus 2022 -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Autotuojat ja -teollisuus ry, Teknologiateollisuuden Perävaunut ja päällirakenteet -toimialaryhmä sekä Jyväskylän Messut Oy. Tapahtuma on suunnattu maantiekuljetusten yrittäjille ja kuljettajille, logistiikasta, huolinnasta, varastoinnista, varaosapalveluista vastaaville sekä myös julkiselle sektorille ja alan koulutuksesta vastaaville. Messujen näytteilleasettajina ovat mm. kuorma- ja pakettiautojen maahantuojat, perävaunujen ja päällirakenteiden valmistajat sekä muut alan tärkeimmät tuotteiden ja palveluiden tarjoajat niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Kuljetusmessut oli alun perin tarkoitus olla toukokuussa 2021, mutta koronan takia tapahtumaa siirrettiin vuodella eteenpäin. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin toukokuussa 2017.

”Viime kesänä tehty päätös Kuljetus-tapahtuman siirrosta koronapandemian jaloista ensi vuodelle oli oikea ratkaisu, sillä viime vuosi oli kaikilla mittareilla poikkeuksellinen ja tapahtuman järjestäminen turvallisesti ei tänä keväänä olisi onnistunut. Vientiteollisuuden näkymät ovat talven aikana selvästi parantuneet ja rakennusalankin taantuma on jäämässä ennakoitua maltillisemmaksi. Kuljetusalan investoinnit osoittavat jo vahvoja elpymisen merkkejä viime vuoden taantumasta. Kuorma-autojen kysynnän ennakoidaan palautuvan tänä vuonna jo normaaleihin lukemiin. Ensi vuoden tapahtumalle ajoneuvovalmistajien odotukset ovat korkealla”, toteaa Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

”Lukuisat suuret tapahtumat jouduttiin siirtämään sekä Suomessa että ulkomailla ja nyt perävaunujen ja päällirakenteiden toimialalla odotetaan innokkaana jo vuoden 2022 Kuljetusmessuja. Uskomme, että tapahtumasta tuleekin entistäkin laadukkaampi ja mittavampi”, kommentoi Teknologiateollisuuden Perävaunut ja päällirakenteet -toimialaryhmän puheenjohtaja Aki Sirén.

”Kuljetus 2022 -messujen suunnitelmat ovat hyvässä vauhdissa. Näytteilleasettajat odottavat jo tapahtumia pitkän tauon jälkeen ja myynnissä on nähtävissä positiivinen vire tulevaisuutta kohtaan. Vuoden 2022 Kuljetusmessuista odotetaan aiempaakin näyttävämpää tapahtumaa, sillä edellisestä suuresta alan näyttelystä on ehtinyt tuolloin kulua jo kolme vuotta”, kertoo Jyväskylän Messujen myyntipäällikkö Hannu Mennala

Kuljetus-messut järjestetään vuonna 2022 jo neljättä kertaa Jyväskylässä. Paviljongin viisi tapahtumahallia ja laajat ulkoalueet, yhteensä yli 40 000 neliömetriä, ovat tapahtuman käytössä. Vuonna 2017 tapahtuma keräsi yli 220 näytteilleasettajaa ja yli 15 000 vierasta.