Joka toinen vuosi Hyvinkään lentokentällä järjestettävät Maxpo-messut siirretään syyskuulta 2021 ensi kevääseen. Maxpo 2022 -messut järjestetään 5.-7.5.2022 Hyvinkään lentokentällä. 

Maxpo 2021 Maarakennus- ja ympäristöhoitokoneiden ammattimessut piti järjestää 2.–4.9.2021 Hyvinkään lentokentällä. Nyt ajankohtaa on siirretty kevääseen ja Maxpo-messut järjestetään 5.-7.5.2022. Silloin on odotettavissa laaja kattaus maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita ja kuljetuskalustoa kaikissa kokoluokissa.

Päätöksen tapahtuman siirrosta teki Maxpo-messujen toimeksiantaja Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry. Samalla Messukeskus ja Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys tiivistivät yhteistyötä entisestään ja sopivat Maxpon järjestämisestä kevään 2022 lisäksi syksyllä 2023 ja 2025. Tavoitteena on tehdä myös syksylle 2021 ja välivuosille uudenlainen toimialan kaupallisuutta lisäävä kokonaisuus.

”Maxpon myynti on mennyt erittäin hyvin, jatkamme myyntiä ja keväällä on odotettavissa upea tapahtuma”, kertoo liiketoimintapäällikkö Juha Kuusla Messukeskuksesta. ”Hyvä, ettei työ mene hukkaan ja tapahtuma siirtyy keväälle 2022. Sinne siirtyvät myös kaikki varaukset ja yhteistyökuviot.”

Tapahtuman toimeksiantaja Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry:n puheenjohtaja Marakon-konsernin hallituksen puheenjohtaja  Tomi Veijalainen uskoo päätöksen olevan oikea. ”Siirto antaa yrityksille aikaa valmistautua tapahtumaan entistä paremmin. Kohtaamisten kaipuu ja uutuuden jano yltyvät ja saavat varmasti entistä enemmän porukkaa liikenteeseen. Tapahtuma on aina ollut erittäin kaupallinen ja tarve kohdata vain kasvaa. Olemme myös iloisia siitä, että yhteistyö Messukeskuksen kanssa jatkuu tiiviinä.”

Viime kerralla vuonna 2019 Maxpoon osallistui yli 250 yritystä ja käytössä oli yli 61 000 neliömetriä. Ammattikävijöitä messuilla oli kolmen päivän aikana lähes 15 000.