Uuden kuorma-autosukupolven kehitystyön jatkona DAF Trucks on aloittanut lähi- ja keskipitkän matkan autojen testit yhteistyössä suurimpien asiakkaidensa kanssa. Esimerkiksi jakeluautoiksi suunnitelluissa ratkaisuissa on haettu paljon samoja piirteitä ja ominaisuuksia kuin uuden sukupolven XF, XG ja XG+-malleissa.

”DAF loi XF, XG ja XG+ -malleilla uuden tason, pitkien matkojen ja raskaiden kuormien kuljetuksille pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo tuotekehityksen johtaja Ron Borsboom. ”Seuraavaksi tuomme tulevaisuuden paikallis- ja jakeluliikenteeseen. Hyvä näkyvyys, erinomainen istuma-asento, ohjaamon ergonomia ja sisustuksen viimeistely tulevat olemaan huippu luokkaa. Samoin kuin ajoneuvon ohjattavuus, ajo-ominaisuudet ja taloudellisuus.”

DAF julkistaa uuden sukupolven keski- ja lyhyen matkan kuorma-autonsa vuoden jälkipuoliskolla. Uusi sarja on lisäys DAF CF -kuorma-autojen valikoimaan. Valmistajan mukaan nyt testissä olevissa uuden sukupolven DAF-mallistossa käytetään samaa alustaa kuin aiemmin julkaistuissa uusissa kaukokuljetuksiin tarkoitetuissa kuorma-autoissa. Tämä uusi, pääasiassa esimerkiksi jakelukäyttöön suunnattu sarja jakaa DAF:n mukaan myös paljon samoja ominaisuuksia ajomukavuuden, turvallisuuden, tehokkuuden ja vähäpäästöisyyden saralla.