Volvo Trucks tarjoaa nyt keskiraskaaseen Volvo FL -kuorma-autoonsa tehokkaamman 320 hevosvoiman moottorin, mikä mahdollistaa ajoneuvon käyttämisen entistä vaativammissa tehtävissä.

Volvo FL on Volvon keskiraskas kuorma-auto, jonka kokonaispaino on jopa 19 tonnia. Volvo FL on jo saatavilla useilla ohjaamo- ja alustavaihtoehdoilla, ja nyt moottorivalikoimaan lisätään 320 hevosvoiman moottori. Tämän myötä FL:n uskotaan olevan entistä houkuttelevampi valinta vaativiin tehtäviin, kuten tehokkaaseen palontorjuntaan, pelastustöihin ja rakentamiseen.

”Tämä kuorma-automalli on jo erittäin suosittu kaupunkitehtäviin monipuolisuutensa ansiosta. Nyt teemme siitä entistä houkuttelevamman uuden, vahvemman moottorin ansiosta, joka antaa kuljettajalle tarvittaessa lisävääntöä. Tämä tarkoittaa, että se voi myös käyttää tehokkaasti päällirakenteita, kuten suuria pumppuja ja nostureita pelastusajoneuvoissa”, sanoo Kenneth Ackerberg, Volvo Trucksin tuotepäällikkö.

Uusi 320 hevosvoiman moottori tarjoaa Volvon mukaan etuja myös alueellisiin jakelutehtäviin, jotka saattavat vaatia lisää hevosvoimia vaativan topografian vuoksi. Käyttämällä 8-vaihteista automaattivaihteistoa, joka on suunniteltu vääntömomentille 1200 Nm, ajotilat voidaan asettaa keskittymään taloudellisuuteen tai suorituskykyyn kuljettajan mieltymyksen mukaan.

Volvo FL:n tärkeimmiksi eduiksi valmistaja listaa tilavat ohjaamot, erinomaisen näkyvyyden ja täysautomaattiset vaihteistot. Tehokkaaksi mainittu palamis- ja pakokaasun suodatusjärjestelmä SCR- (Selective Catalytic Reduction) ja DPF- (Diesel Particulate Filter) teknologialla edistävät valmistajan mukaan alhaista polttoaineenkulutusta, pitkiä huoltovälejä ja erittäin alhaisia ​​päästöjä.

Sekä D8K320 (tämän vuoden joulukuusta lähtien) että D5K240-moottoreissa voidaan käyttää uusiutuvaa dieseliä (HVO). Kahdeksan litran moottori on saatavilla 12-19 tonnin kokonaispainolle ja viiden litran moottori 10-16 tonnille.

Tietoa Volvo FL:stä:
Moottori: D5K 210 tai 240 hv. D8K 250, 280 tai 320 hv
Sylinterit: Neljä tai kuusi
Vääntö: jopa 1200 Nm
Kokonaispaino: 10-19 tonnia
Vaihteisto: 8AP1200
Alusta: 4X2 tai 4X4
Akseliväli: 3250-6800 mm