Koko perheen Stadin Rekkaspottaus -tapahtuma #stadinscaniaspottaajat järjestetään taas lauantaina 19.8.2023 Helsingin Scania-keskuksen piha-alueella Konalassa. Rekkaspottaajien päivän teemana on turvallinen rekkaspottaus, ja tapahtumaan toivotetaan tervetulleeksi erityisesti lapsiperheet, sillä varsinkin lapset ja nuoret on huomioitu tapahtuman järjestelyissä ja ohjelmassa. 

Stadin Rekkaspottaus-tapahtuma järjestetään lauantaina 19.8.2023 klo: 10.00 – 16.00 Helsingin Scania-keskuksessa. Osoite on Muonamiehentie 1, 00390 Helsinki.

Tapahtumassa on näytillä monen näköisiä ja kokoisia rekkoja ja kuorma-autoja. Paikalle kerrotaan houkutellun kymmeniä näyttävään kuosiin laitettuja Scanioita, ja lisäksi mukana on myös jo ansaituilla eläkepäivillään olevia näyttelyautoja. Tarjolla luvataan myös olevan sellaista kalustoa, jota ei aivan joka päivä tien päällä näe.

Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin, sekä päihteetön. Paikan päällä on myynnissä pikkupurtavaa ja Scanian fanituotteita, joiden myynnistä saadut tuotot ohjataan lyhentämättömänä Lastenklinikoiden Kummit Ry:n toimintaan.
Spottaajia tapahtumassa viihdyttääkin Kummien maskotti Teemu-nalle ja lapsille on järjestetty myös muuta mukavaa ohjelmaa. Tasatunnein järjestettävät kiertokävelyt raskaan kaluston korjaamoon ovat myös harvinaista herkkua, sillä normaalisti korjaamoon on turvallisuussyistä yleisöltä pääsy kielletty.

Tapahtuman teemana on turvallinen rekkaspottaaminen. Lasten ja nuorten rekkaspottaus rantautui kunnolla sosiaaliseen mediaan pari vuotta sitten, ja se aiheutti toisinaan vaarallisia tilanteita niin tiellä liikkujille, kuin spottaajillekin. Tällä ajatuksella kalusto tuodaan nyt varmasti turvalliseen ympäristöön nähtäväksi ja kuvattavaksi. Turvallisemman harrastuksen puolesta ovat näkyvästi kampanjoineet myös Poliisi ja Rahtarit ry, joista Rahtarit ovatkin tapahtumassa yhteistyökumppanina mukana.

Tapahtuma järjestettiin vuosi sitten ensimmäistä kertaa, ja se sai suuren suosion kävijöiden ja rekkafanien keskuudessa. Tapahtuman turvallisuus oli erityisesti lapsiperheiden mieleen. Innokkaimmat spottaajat olivatkin tapahtumassa aamusta iltapäivään asti.