Vastikään päättynyt vuosi 2019 oli rekisteröintitilastojen valossa Scania Suomi Oy:lle juhlavuosi muutenkin kuin vain 70-vuotisen historian tiimoilta. Pyöreitä vuosia täyttänyt yritys nimittäin päätti juhlavuotensa ennätystulokseen. Yritys tiedottaa, että vuonna 2019 rekisteröitiin 1049 Scaniaa, joka on Scania Suomen historian ennätys. Yhteensä vuonna 2019 Suomessa rekisteröitiin 2893 raskasta kuorma-autoa ja Scanian markkinaosuus nousi 36,3 %:iin. 1049 rekisteröintiä nosti Scanian myös koko kuorma-autoluokan markkinajohtajaksi. 

 ”Vuonna 2019 Scania Suomi teki kuorma-autojen rekisteröinnissä kaikkien aikojen vuoden. Olemme olleet markkinoilla pitkään ja vielä 70 vuoden jälkeenkin olemme markkinalla ykkösenä ja rikomme ennätyksiä. Se jos mikä tuntuu hyvältä! Tuotteemme on nyt huippuluokkaa, mutta myös panostuksemme sekä verkostoomme että henkilöstöömme näkyy asiakkaille. Ihmiset luovat loppujen lopuksi menestyksen avaimet. Asiakaslähtöisyys ja pitkäaikaiset asiakassuhteet, ne ovat myös Scanian voimavara. Kun nämä kaikki elementit laitetaan yhteen pakettiin, syntyy Scania jossa asiakkaat haluavat olla osana”, lausuu Scanian toimitusjohtaja Henna Wickström

Rekisteröintien alueellisessa vertailussa Scania oli myös kärkipaikalla. Scania nousi ykköseksi niin Etelä-, Länsi-, Pohjois-, kuin Itä- ja Keski-Suomessakin. Yrityksestä kerrotaankin tämän olevan paljolti laajan myynti- ja huoltoverkoston ansiota.

”Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja ajoneuvot kehittyvät jatkuvasti. Tästä syystä huoltoverkostomme laajuus ja osaamistaso ovat meille erityisen tärkeitä. Haluamme varmistaa, että Scania-asiakkaat saavat meiltä aina nopeaa sekä ensiluokkaista palvelua ja tulemme jatkamaan verkostomme kehittämistä myös tulevina vuosina”, kertoo Scania Suomi Oy:n HKV-toimintojen johtaja Sami Virtanen

Rekisteröintitilastoissa on alkanut näkyä yhä selvemmin myös vaihtoehtoisten polttoaineiden tulo markkinoille. Vaihtoehtoisilla polttoaineilla toimivia raskaita kuorma-autoja rekisteröitiin yhteensä 67 kappaletta. Kokonaisrekisteröinneistä se oli 2,3%. Näistä Scanioita oli 38 kappaletta, eli yli puolet koko rekisteröintimäärästä. 

”Dieselmoottori säilyy Suomessa vielä pitkään tärkeimpänä moottorityyppinä, mutta vaihtoehtoiset polttoaineet sopivat jo moneen eri kuljetustehtävään. Scanian vaihtoehtoisten polttoaineiden valikoima on markkinoiden laajin. Tänä vuonna on rekisteröity eniten biokaasukäyttöisiä kuorma-autoja ja myös yksi bioetanoliauto on rekisteröity”, kertoo Scania Suomi Oy:n myyntijohtaja Seppo Hallikainen

Suomessa Scania työllistää 640 henkilöä, ja yrityksestä muistutetaan, että kaikki Scanian työntekijät ovat yrityksen omia työntekijöitä. Tämän on osaltaan katsottu mahdollistavan myös tehokkaan henkilöstön kehittämisen. 

”Ihmiset ovat aina menestyksen takana. Scanialla on Suomessa hyvä tekemisen meininki ja ammattitaitoinen henkilökunta on aina valmis palvelemaan asiakasta. Tämä pätee niin meidän omiin kuin yhteistyökumppaniemmekin palvelupisteisiin”, toteaa toimitusjohtaja Henna Wickström lopuksi tyytyväisenä.