Volvo Trucks jatkaa mallistonsa laajentamista tuomalla markkinoille useita uusia sähkökuorma-autojen alustamalleja. Tämä mahdollistaa entistä useampien kuljetusreittien sähköistämisen kaupungeissa ja alueellisissa kuljetuksissa.

Volvo Trucks laajentaa tarjontaansa tuomalla markkinoille raskaiden sähkökuorma-autojensa alustamallit FH-, FM- ja FMX-sarjoissa. Tämän myötä kuljetusyritysten on entistä helpompi valita sähköajoneuvoja kaupunki- ja alueellisiin kuljetuksiin.

Useiden akku-, ohjaamo- ja alustavaihtoehtojen ansiosta uudet raskaat alustamallin kuorma-autot voidaan suunnitella monenlaisiin kuljetustehtäviin, kuten jakeluun, jätehuoltoon ja rakentamiseen. Uusien mallien tuotanto alkaa vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä.

”Näiden uusien sähkökuorma-automallien ansiosta yhä useampien asiakkaiden on entistäkin helpompaa vaihtaa sähköön, ja kaupungit voivat siirtyä päästöttömiin ajoneuvoihin käytännössä kaikissa kuljetusvirroissa. Asiakkaamme voivat räätälöidä kuorma-autot vastaamaan käyttötarkoituksiaan sekä vähentää päästöjä ja saada samat toiminnot kuin heidän nykyisin käytössä olevassa diesel-autossaan”, Volvo Trucksin johtaja Roger Alm kertoo.

Uusien alustamallien akkukapasiteetti on 180-540 kWh ja käytettävien akkujen määrää voidaan skaalata tarpeen mukaan tilausvaiheessa. Alustamallien sarjavalmistus alkaa vuonna 2023.

”Nämä kuorma-autot pystyvät hoitamaan monenlaisia kuljetuksia kevyemmistä raskaisiin kuormiin. Asiakkaat voivat valita tehtäviinsä tarvitsemansa akkukapasiteetin, ja kun akkuja ei kuljeteta enempää kuin tarvitaan, hyötykuorma voi kasvaa. Lyhyesti sanottuna meillä on optimaalinen ja kustannustehokkain sähköinen kuljetusratkaisu, olipa tehtävä melkein mikä tahansa”, Roger Alm sanoo.

Volvo FH-, FM- ja FMX-alustamallit tulevat saataville seuraavasti:

Julkaistu myyntiin, sarjatuotanto alkaa maaliskuussa 2023:

Voimansiirto: 490 kW

Ajoyksikkö: 3 sähkömoottoria

Akku: 450-540 kWh, 5-6 akkua

Ohjaamo: Makuuohjaamo, korkea makuuohjaamo ja extrakorkea makuuohjaamo

Akseliväli: 4300-6700

Akselivaihtoehdot: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R ja 8x4R

Ulosotto: Sähköinen, sähkömekaaninen ja vaihteisto

Julkaistaan myyntiin helmikuussa, sarjatuotanto alkaa toukokuussa 2023:

Edellä mainittuihin vaihtoehtoihin lisätään seuraavat:

Voimansiirto: 330 kW

Ajoyksikkö: 2 sähkömoottoria

Akku: 360 kWh, 4 akkua

Ohjaamo: Päiväohjaamo

Akseliväli: 3900-6700

Julkaistaan myyntiin kesäkuussa, sarjatuotanto alkaa syyskuussa 2023:

Edellä mainittuihin vaihtoehtoihin lisätään seuraava:

Akku: 180-270 kWh, 2-3 akkua