Volvo Trucks esitteli Fontanassa, Kaliforniassa, katsauksen siihen, mitä akkukäyttöisten kuorma-autojen tulevaisuus Pohjois-Amerikassa tuo tullessaan. Volvo Trucks aloitti hiljattain kaupunkikuljetuksiin soveltuvien sähkökuorma-autojen myynnin Euroopassa ja demosi myös konseptiautoja rakennusalan käyttöön ja lähialuejakeluun. Samaa yhteistä osaamista ja teknologiaa hyödyntäen myös Pohjois-Amerikan Volvo Trucks on integroinut sähkökäyttöä VNR-mallisarjaan.

Tämä pilottivaiheen esittely on osa Volvon LIGHTS-projektia, eli Low Impact Green Heavy Transport Solutions -nimeä kantavaa 15 yhteisön ja yksityisen puolen toimijan yhteistyötä, jolla pyritään edistämään täyssähköistä kuljetustapaa korkeiden liikennemäärien ja kaupunkiympäristön vaikutuspiirissä.

Volvo VNR Electric -projektiautot tullaan laittamaan täyspäiväiseen työntekoon kahden Kalifornian suurimman rahdinkuljetusyrityksen toimesta. Nämä yritykset ovat Dependable Supply Chain Services ja NFI. Volvo Trucksilla uskotaan, että VNR Electric tulee muodostumaan toimivaksi ratkaisuksi lyhyisiin ja lähialuekuljetuksiin, kuten kaupunkijakeluun ja muihin vastaaviin suoritteisiin, joissa sähkökuorma-autoilla muutenkin tulee olemaan jalansijansa ensimmäisenä. VNR Electric tulee Pohjois-Amerikassa ensimmäisen vaiheen sarjatuotantoon ja kaupalliseen levitykseen tämän vuoden lopulla.