Volvo lanseeraa ensimmäisen kuorma-automallinsa, joka tulee tarjolle vain sähköisellä voimansiirrolla. FM Low Entry on raskaille kuormille suunniteltu sähkökuorma-auto, jossa on panostettu näkyvyyteen ja turvalliseen sekä tehokkaaseen ajoon taajamissa. 

Volvo Trucksin uusin lisäys sähkökuorma-automallistoon, Volvo FM Low Entry, on raskaaseen käyttöön tarkoitettu kuorma-auto, joka on kehitetty erityisesti monentyyppisiin kuljetustehtäviin taajamissa. Se on myös Volvon ensimmäinen kuorma-automalli, johon on saatavissa ainoastaan sähköinen voimansiirto. 

”Tämä päästötön kuorma-auto on loistava lisä sähköajoneuvojen valikoimaamme. Se soveltuu täydellisesti kaupunkikuljetuksiin ja sen suunnittelussa on huomioitu kuljettajan työympäristö. Se on tehokas ajoneuvo, jossa on joustavat ajo-ominaisuudet ja sitä on helppo käsitellä myös kaupunkiympäristössä. Uusi Volvo FM Low Entry on osoitus Volvon tuotantostrategiasta: laajennamme sähköajoneuvojen tarjontaa, jotta yhä useammat asiakkaistamme pystyvät vähentämään kuljetusyrityksensä hiilidioksidipäästöjä”, toteaa Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Volvo Trucksilta luonnehditaan, että matala ajoasento antaa kuljettajalle erinomaisen näkyvyyden ympäristöön. Hyvän näkyvyyden ansiosta FM Low Entry -malli on saanut viisi tähteä Lontoossa liikennöiviä raskaita ajoneuvoja arvioivan Direct Vision -standardin mukaan, joka tulee voimaan vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä. 

Volvo FM Low Entry voidaan mukauttaa vastaamaan erityyppisten kuljetustehtävien, kuten jätehuollon, jakelukuljetusten ja maansiirtoajon vaatimuksia. 

Auto on kehitetty Volvon FM-mallin pohjalta. Tilavan ohjaamon lattiaa on laskettu ja siirretty eteenpäin, ja matala askelma ja tasainen lattia helpottavat kuorma-autoon nousemista ja sieltä poistumista. Nämä rakenneominaisuudet luovat ergonomisen, mukavan ja tehokkaan työympäristön kuljettajille hektisessä kaupunkiliikenteessä. 

Uutta FM Low Entry -mallia myydään aluksi Euroopassa, Turkki mukaan lukien, sekä Australiassa ja Etelä-Koreassa. Myynti alkaa vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä ja tuotanto vuoden 2024 toisella neljänneksellä.

Volvo FM Low Entry -kuorma-auton tärkeimmät ominaisuudet:

 • Näkyvyys (perusvarustelussa) täyttää Transport for London -kuljetusviranomaisen 5 tähden DVS-standardin määräykset. 
 • Kuorma-autossa on Volvo Dynamic Steering -järjestelmä, joka helpottaa ohjaamista ja vähentää tärinää.
 • Ajoneuvoon on saatavissa kolme istuinvaihtoehtoa: pelkkä kuljettaja tai kuljettaja ja 1 tai 3 matkustajaa. Ohjaamon takaosassa on 3 matkustajanistuinta, jotka eivät ole kuljettajan näkökentässä. Tämä minimoi kuolleet kulmat, ja näkyvyys sivuille on erittäin hyvä. 
 • Ajoneuvossa on lukuisia ergonomisia ominaisuuksia, kuten matala askelma, tasainen lattia ja tarkasti sijoitetut tartuntakahvat, jotka helpottavat turvallista ohjaamosta poistumista. 
 • Kuorma-autoon on saatavana Volvon uusi edistynyt Camera Monitor System -kamerajärjestelmä. 
 • Ohjaamosta on saatavana kaksi eri korkeutta (seisomakorkeus): Makuuohjaamo (1 575 mm) ja laajennettu/erikoiskorkea makuuohjaamo (1 945 mm).
 • Saatavana olevat akselikokoonpanot: 4X2, 6X2, 6X4, 8X2, 8X4 
 • Kokonaispaino: 19-32 tonnia 
 • Moottori: 330 kW
 • Akku: 360 kWh (4 akkua)
 • Toimintamatka: jopa 200 km (toimintamatkaan vaikuttavia tekijöitä on useita, kuten ajoneuvon kuorman paino, ajotapa, ajon tyyppi, reittiprofiili, lämpötila jne.)
 • Lataus: 250 kW (DC), 43 kW (AC)
 • Akseliväli: 3 900–6 000 mm