Pohjoismaiden suurin nostolava-autoja vuokraava yritys, Jalo&Jalo, on hankkinut jo kolmannen 104-metrisen Bronto S104HLA -nostolava-auton rivejään vahvistamaan. Tätä kokoluokkaa tarvitaan erityisesti tuulipuistoissa, mutta myös julkisivu- ja rakennustyömailla.

Jalo&Jalo on noussut pohjoismaiden suurimmaksi nostolava-autoja vuokraavaksi yritykseksi, ja tällä hetkellä kalustoa on jo reilusti yli puolensadan yksikön verran. Korkeimmalle ylettyvät paitsi neljä kappaletta 90-metrisiä Bronto S90HLA -autoja, myös kolme 104-metristä S104HLA:ta. Kysyntää autoille löytyy, ja kiire on kova, sillä koko kalusto on tällä hetkellä ajossa, ja 11 uutta kuljettajaa rekrytoidaan parhaillaan, kertoo toimitusjohtaja Sami Jalo.

S104HLA on asennettu Volvon FMX 540 12×4/*8-rungolle, joka on todettu vielä sopivan ketteräksi työmailla, mutta toimivaksi myös tavallisen liikenteen joukossa. Nyt toimitetussa S104HLA:ssa ohjaamo on normaalilla paikallaan, kun taas vanhemmissa malleissa se oli etuakselin edessä laskettuna, heikentäen kohtauskulmaa. Nyt tämän suhteen ei ole siis tarvinnut tehdä kompromisseja. Ajoneuvon kokonaispaino on 63,5 tonnia ja akselipainot pysyvät 12 tonnin alla. Tämä hyödyttää erityisesti Ruotsissa toimimista, kun erillistä saattoautoa ei tarvita. Samoin tällä ajoneuvolla voi ajaa Norjaan, toisin kuin aiemmilla saman kokoluokan nostolava-autoilla.

S104HL:n kokonaisulottuvuus on 33 metriä ja kokonaistyöskentelykorkeus 104 metriä. Pääpuomi on kuusiosainen, jatkopuomi kolmiosainen. Kori on mitoitettu 600 kilon työkuormalle ja 3,7 metriin levennettävää mallia.

Toimitusjohtaja Sami Jalo kertoo, että uusi S104HLA lähtee heti töihin: ensin kookkalle suomalaisprojektille, ja sitten Ruotsiin tytäryhtiö Svenska Höjdliftaren työmaille.