Kesko on tehnyt sopimuksen MAN Truck & Bus -liiketoiminnan myymisestä liettualaispohjaiselle Adampolis Finlandille. Kuorma- ja linja-automarkkinassa toimivan MAN-liiketoiminnan myynnin myötä K-Auto keskittyy jatkossa entistäkin vahvemmin henkilö- ja pakettiautojen maahantuontiin, myyntiin sekä autoilun palveluihin.

Autokaupassa Keskon kertoo sen tavoitteena olevan tarjota markkinoiden paras asiakaskokemus ja vahvistaa markkina-asemaa sekä uusissa että käytetyissä autoissa ja palveluissa. Kasvustrategian luonnehditaan perustuvan vahvaan yhteistyöhön Volkswagen Groupin kanssa, digitalisaation aiempaa laajempaan hyödyntämiseen, operatiivisen tehokkuuden parantamiseen sekä käytettyjen autojen ja palveluiden myynnin kasvattamiseen. 

Nyt Kesko ilmoittaa osana tätä luopuvansa MAN-liiketoiminnasta. Uusi toimija Suomen MAN-kauppaan tulee Liettuasta. Suomessa nimellä Adampolis Finland Oy toimiva organisaatio on osa Adampolis-ryhmää, joka on raskaiden ajoneuvojen maahantuontiin, huoltoon, myyntiin, vuokraukseen, varaosaliiketoimintaan ja rahoituspalveluihin keskittynyt yhtiö. Adampolisilla on 27 vuoden kokemus MAN-liiketoiminnasta ja yhtiö on palkittu MAN SE:n toimesta vuoden 2020 MAN-maahantuojana maailmassa. 
 
”Haastavassakin markkinassa olemme kääntäneet Keskon autokaupan liiketoiminnan terveelle pohjalle. Jatkamme kasvustrategian toteuttamista henkilö- ja pakettiautosegmenteissä, missä keskeisessä osassa ovat erittäin kilpailukykyinen valikoima uusissa ja käytetyissä autoissa sekä monipuoliset auton ostamisen ja käytön digitaaliset palvelut. MAN-liiketoiminta siirtyy hyvälle omistajalle, jolla on vahvat näytöt raskaiden ajoneuvojen menestyksekkäästä liiketoiminnasta”, toteaa Keskon autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen

”MAN Truck & Bus -liiketoiminnan ostaminen Suomessa on osa kansainvälistä kasvustrategiaamme. Kaupan myötä saamme joukkoomme myös lisää erittäin ammattitaitoista henkilöstöä sekä näkemystä tehokkaista ja asiakaslähtöisistä toimintatavoista”, kommentoi Adampolis-konsernin toimitusjohtaja Ričardas Tverijonas
 
Osapuolet ovat vahvistaneet kaupan ja K-Auton MAN Bus & Truck -liiketoiminta siirtyy uudelle omistajalle 31.3.2023.