Iveco Group ja Hedin Mobility Group AB ilmoittivat tänään allekirjoittaneensa aiesopimuksen Iveco Groupin jakelu- ja jälleenmyyntiliiketoiminnan siirtämisestä Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa.

Autokaupan ja varaosamyynnin jättiläinen Hedin Mobility Group on tehnyt aiesopimuksen Iveco Groupin kanssa kuorma-automyynnin aloittamisesta pohjoismaisella markkinalla. Tällä hetkellä Iveco Groupin hyötyajoneuvojen tuotevalikoimaa myydään ja huolletaan Pohjoismaissa 39 jälleenmyyjällä ja yli 100 korjaamolla, mukaan lukien jälleenmyynti IVECOn omistamilla jakelijoilla Ruotsissa (Göteborg ja Helsingborg), Norjassa (Bærum), Suomessa (Espoo) ja Tanskassa (Odense). Verkostoon kuuluu myös IVECOn huoltopalvelut ja varaosien jakelu. Jatkossa tämä verkosto liittyy Hedin Mobility Groupin kansainväliseen 270 jälleenmyyjän verkostoon, jonka myyntiedustukseen kuuluu yli 40 tuotemerkkiä 13 maassa. Kun viranomaishyväksyntä on saatu, kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kaikki muu liiketoiminta, kuten olemassa oleva bussien myynti ja huolto, rahoituspalvelut ja muu konsernin liiketoiminta, säilyvät IVECOn hallinnassa. 

Iveco Group linjaa, että solmimalla strategisen kumppanuuden kestävän liikenteen avaintoimijan kanssa Iveco Group voi tarjota menestyksekkään kehityspolun henkilöstölleen, brändeilleen ja tuotteilleen ja yksinkertaistaa samalla rakenteitaan. Lausunnon mukaan Hedin puolestaan pääsee hyödyntämään yhä menestyvämpiä IVECO-hyötyajoneuvoja ja minibusseja, joiden valikoimaa on viime aikoina laajennettu sähkökäyttöisillä raskailla ja kevyillä kuorma-autoilla. 

Gerrit Marx, CEO, Iveco Group: 

”Olemme tyytyväisiä löydettyämme kumppanin vahvistamaan läsnäoloamme kaikkialla Pohjoismaissa. Yhteistyö Hedin Mobility Groupin kaltaisen kunnianhimoisen ja yrittäjähenkisen yhtiön kanssa, jolla on vahva asema markkinoilla, parantaa koko kuorma-autovalikoimamme menestystä, erityisesti sähköllä ja vaihtoehtoisissa käyttövoimilla toimivissa ajoneuvoissa. Tämä laajennus noudattaa hyvin strategiaamme, jonka tavoitteena on edistää innovatiivisten tuotteiden ja palvelujen kokonaisvaltaista tarjontaa Euroopassa, mikä hyödyttää viime kädessä loppuasiakkaita, jälleenmyyjiä ja kaikkia sidosryhmiämme.”

Anders Hedin, Hedin Mobility Groupin perustaja ja CEO: 

”Aloitamme mielellämme tämän strategisen kumppanuuden maailman johtaviin maantiekuljetusyrityksiin kuuluvan Iveco Groupin kanssa tullaksemme brändin keulakuvaksi Pohjoismaissa. Tämä kauppa pystyttää konserniimme uusia virstanpylväitä: jakeluliiketoimintamme laajentaminen keskiraskaisiin ja raskaisiin kuorma-autoihin, hyötyajoneuvojen myynnin aloittaminen Norjassa ja ensimmäinen oma ajoneuvojen jälleenmyyntitoimintamme Tanskan markkinoilla. Jatkamme mielellämme keskustelua Iveco Groupin kanssa sopimuksen viimeistelemiseksi ja yritysten ja niiden työntekijöiden toivottamiseksi tervetulleiksi Hedin Mobility Groupiin.”