Volvo Truck Center Jyväskylän uusi huoltokorjaamo rakennetaan Seppälänkankaalle, Huletielle, Laukaantien varteen, noin 2 km:n päähän nykyisestä korjaamosta. Korjaamon on määrä olla valmis lokakuussa 2020, ja muutto uusiin tiloihin tapahtuu loka-marraskuussa. Korjaamo palvelee Volvo- ja Renault-kuorma-autoasiakkaita. 

Volvo Finland Ab tiedottaa, että Jyväskylä on logistisesti tärkeässä paikassa ja Volvo haluaa palvella sekä Keski-Suomen paikallisia kuorma- ja linja-autoasiakkaita, että myös asiakkaita muualta Suomesta rakentamalla uudet nykyaikaiset tilat Jyväskylään. Palveluissa on tarkoitus panostaa etenkin pikahuoltoon. Jyväskylään rakennettavassa uudessa korjaamossa tulee olemaan kuusi läpiajettavaa korjaamopaikkaa sekä diagnostiikkahalli. Tiloissa toimii myös kuorma-automyynti sekä korjaamon hallinto- ja varaosatoiminnot. Uuden korjaamon pinta-ala tulee olemaan noin 2500 m2

Korjaamopaikat ovat 32 m pitkiä varustettuina nykyaikaisella tekniikalla. Korjaamoon tulee maalämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä. Kohdepesuja varten yksi puolikas korjaamopaikka varustetaan pesulaitteilla. Korjaamon pihan suunnittelussa on otettu huomioon pitkien autojen tilantarve.

Volvo Finland Ab vuokraa korjaamon Baggerla Oy:ltä pitkällä vuokrasopimuksella. Korjaamon rakentaminen on määrä alkaa lokakuussa 2019 heti kun Jyväskylän kaupunki on saanut tontin maatyöt valmiiksi ja rakennuslupa on myönnetty. Jyväskylä julkisivulautakunta on hyväksynyt suunnitelmat.

Volvo Finland Oy:n toimitusjohtaja Magnus Björklund on tyytyväinen tehtyyn sopimukseen.
”Uusi korjaamo Jyväskylässä on tärkeä asia Volvon ja Renault Trucks asiakaskokemuksen kehittämisessä alueella. Haluamme tarjota asiakkaillemme erinomaisen asiakaskokemuksen niin palvelun kuin tilojenkin osalta”

Baggerla Oy valikoitui investoijaksi tarjouskilpailun jälkeen. Volvo Finland Oy:llä ja Baggerla Oy:llä on ollut yhteistyötä jo vuosien ajan. Baggerla Oy:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Kalliola näki yhteistyön kehittämisen Volvon kanssa hyvänä asiana, joka tukee heidän pitkän ajan kiinteistökehityksen strategiaa.
”Volvo on Baggerla Oy:lle mieluisa vuokralainen. Haluamme rakentaa toimivan korjaamon, jossa henkilöstön on hyvä tehdä turvallisesti töitä”, Raimo Kalliola Baggerla Oy:stä sanoo.


”Investointi on tärkeä ja tukee toimintaamme Keski-Suomessa. Jyväskylän uusi Volvo Truck Center tulee olemaan keskeisellä logistisella paikalla ja asiakkaiden helposti saavutettavissa. Korjaamo palvelee sekä Volvo- että Renault Trucks -asiakkaita. Haluamme olla johtava alan toimija myös tulevaisuudessa. Uudet tilat ja työhön sitoutunut osaava henkilöstömme antavat meille hienon mahdollisuuden olla asiakkaidemme ykkösvalinta tulevaisuudessakin”, Volvo Finland Ab:n Idän aluejohtaja Kalle Hakala kertoo.

Kehitysjohtaja Jussi Ruokosen mukaan Jyväskylän korjaamoinvestointi on jatkumoa Volvo Finland Oy:n suunnitelmalliselle verkoston uudistamiselle.
”Haluamme toimia hyvissä ja turvallisissa kiinteistöissä, joissa henkilöstömme on hyvä työskennellä. Meillä on investointisuunnitelma, jota toteutamme suunnitellusti”, Ruokonen linjaa.