Volvo Trucksin kuorma-autotarjontaan on jo viimeisten 20 vuoden ajan kuulunut tehdastilattavien autojen ohella monipuolinen valikoima heti käyttöön valmiita, tiettyyn ajotehtävään optimoituja kuorma-autoja. Suoraan ajoon valmiita Volvo Pro –konseptiautoja löytyy puu-, maito-, sora-, koukku- ja jakelusegmenteissä. Ensimmäinen Volvo Pro –konseptin mukainen Pro City –jakeluauto valmistui jo vuonna 2000.

Volvo Trucksilta kerrotaan, että Volvo Pro -kuorma-autot ovat Suomen oloihin suunniteltuja ja Volvon asiantuntijoiden optimoimia kuorma-autoja, joihin on valmiiksi valittu parhaiten eri ajotehtäviin sopivat rakenteelliset osat. Asiakkaan tarvitsee valita ainoastaan ohjaamomalli, moottoriteho, vetotapa ja akselistorakenne.

Volvo Pro X –sora-auto on yksi näistä valmiiksi rakennetuista automalleista, ja se on varustettu joko ilma- tai lehtijousitetulla taka-akselistolla, ja alusta lähtee jo tehtaalta tuplarungolla.

Volvo Pro X –sora-auton päällirakennustyö tehdään puolestaan aina HF-Autohuolto Oy:llä Riihimäellä. Siellä näitä Pro X -malleja on rakennettu nyt jo yli 500 sora-auton kokemuksella, sillä HF-Autohuolto Oy on vastannut Volvo Pro X –maansiirtoautojen päällirakentamisesta alusta alkaen.

HF-Autohuollon toimitusjohtaja Harri Frankberg on kiitollinen erityisesti sitoutuneille asiakkaille, jotka ovat hänen mukaansa toimineet korvaamattomana tukena päällirakennuksen kehitystyössä alusta alkaen. Frankberg kertoo, että asiakkaiden suunnalta on saatu suurta asiantuntijuutta, todellisia käyttökokemuksia ja käytännön ehdotuksia tuotteiden suhteen.

HF-Autohuollosta on juuri valmistunut viisi uutta ”500-sarjan” Volvo Pro X sora-autoa, joista kaksi on varustettu tienhoitovarustuksella. Nämäkin autot ovat nyt luovutettavissa asiakkaille soran kuljetuksiin ja teitä auraamaan. ”500-sarjan autojen kunniaksi tuotantosarjan 500-510 autot on varustettu pienillä extrayllätyksillä”, toimitusjohtaja Harri Frankberg lupailee.

HF-Autohuolto on vuonna 1993 perustettu perheyritys, joka työllistää 76 työntekijää. HF-Autohuolto Oy:n palvelutarjontaan kuuluvat Volvo- ja Renault Trucks -kuorma-autojen korjaamopalvelut. Lisäksi HF-Autohuolto Oy on erikoistunut maansiirto-, tienhoito- ja tieturva-autojen päällirakenteiden valmistukseen sekä raskaan kaluston kolarikorjauksiin, rungonoikaisuihin ja rengaspalveluihin. HF-Autohuollolla työskentelevä Pro X – sora-autojen ”isäksi” tituleerattu Martti Pullinen on omistanut ison osan työelämäänsä Pro X –autojen päällirakenteen kehittämiselle.

Toimitusjohtaja Harri Frankberg on erittäin tyytyväinen Volvo Finlandin ja oman yrityksenä väliseen yhteistyöhön. Pro X –sora-autoihin valittavissa oleva nouseva kakkosakseli on ominaisuus, joka kehitelty HF-Autohuollolla ja on kokonaisuudessaan riihimäkeläistä käsityötä. Muun muassa ilmajousitetun kakkosakselin nostaminen ja siihen liittyvä kehitystyö ei olisi ollut mahdollista ilman hyvää ja tiivistä yhteistyötä niin Volvo Finlandin maahantuonnin kuin tehtaankin kanssa. ”Yhteistyö on ollut kehittävää ja eteenpäin vievää”, kuvailee Harri Frankberg.

”HF-Autohuolto Oy on ollut luotettava yhteistyökumppani päällirakentamisessa alusta alkaen. Sieltä saadaan parhaat sora-autot kotimaisella päällirakennusosaamisella Suomen oloihin suunniteltuina. HF-Autohuollon ihmiset tekevät päällirakennustyön aina viimeisen päälle hienosti ja suurella ammattiosaamisella ja sitoutumisella työhönsä”, kommentoi Volvo Finlandin myyntijohtaja Reino Manninen yhteistyöstä.