Siikalatvalla Rantsilan eteläpuolella raskas ajoneuvo on poikittain valtatiellä 4. Poliisi pyytää autoilijoita kiertämään paikan.

PÄIVITETTY 13.1.2023 14:10 – Liikenne kulkee jälleen.

Säiliöajoneuvo ajautui ojaan valtatiellä 4 Rantsilan eteläpuolella, ja toinen raskas ajoneuvo on tiellä poikittain kääntyneenä. Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Poliisi on paikalla ohjaamassa liikennettä. Henkilöautoliikenne menee onnettomuuspaikan ohitse, mutta liikenne on tukkeutunut. Poliisi pyytää autoilijoita kiertämään Pulkkilan ja Rantsilan välin muuta kautta. Poliisi ohjaa raskaan liikenteen Pulkkilasta kohti Vihantia ja pohjoisessa Haarasilloilta Limingasta kohti 8-tietä.

Poliisi on päivittänyt tiedotetta 13.1.2023 kello 13:12.

Kaksi raskaan liikenteen ajoneuvoa ajautui pientareelle 4-tiellä Rantsilassa perjantaiaamuna. Toisen ajoneuvon perävaunu nostettiin pois tieltä, ja liikenne kulkee taas molemmilla kaistoilla.

Säiliökuorma-auto ajautui vastaantulevan liikenteen kaistalle valtatiellä 4 Rantsilan eteläpuolella tienpinnan liukkauden vuoksi perjantaiaamuna 13. tammikuuta noin kello 7.15. Auto päätyi kokonaan pientareen puolelle. Se oli ollut ajamassa pohjoisesta etelään päin.

Tässä vaiheessa liikenteelle ei syntynyt estettä. Kun poliisipartio oli paikalla suorittamassa tutkintaa, paikalle ajoi pohjoisen suunnasta täysperävaunuyhdistelmä. Se ajautui kohti ulosajanutta säiliöautoa, ja säiliöauton kuljettaja ja poliisi joutuivat väistämään kohti tullutta yhdistelmää. Täysperävaunun vetoauto ajautui pientareelle ja kaatui, mutta perävaunu jäi toiselle kaistalle renkailleen tukkien liikenteen pohjoiseen menevällä kaistalla.

Poliisi ohjasi liikennettä paikan päällä. Perävaunu saatiin nostettua pois tieltä puolenpäivän aikaan, ja liikenne kulkee nyt molemmilla kaistoilla.

Poliisi jatkaa liikennevahingon selvittämistä paikalla. Onnettomuusajoneuvojen nosto-operaation vuoksi poliisi joutuu vielä sulkemaan valtatie 4:n joksikin aikaa. Liikennehäiriöstä tiedotetaan tieliikennekeskuksen kautta. Poliisi ei tiedota asiasta enempää.