Pohjoismainen täyssähkökuorma-autoja valmistava startup-yritys Volta Trucks ja maailman suurin rengas- ja kumiyhtiö Bridgestone ovat sopineet rengasyhteistyöstä. Sopimuksen mukaan Bridgestone toimittaa renkaat ensimmäiseen, 3. syyskuuta julkistettavaan lanseerausajoneuvoon sekä pilottiajoneuvoihin, jotka toimitetaan kuljetusyrityksille arvioitavaksi vuoden 2021 alkupuolella. 

Volta Zeron pilottiin on ilmoittautunut mukaan suuria logistiikkayrityksiä, kuten brittiläinen DPD Group sekä pohjoismaiset Bring ja Posten. Ajoneuvotilauksiakin otetaan jo vastaan molemmilla markkinoilla.

Bridgestone on toimittanut Volta Zero -ajoneuvoihin 285/70R19.5 146/144M R-Steer 002 -renkaat sekä etu- että taka-akseleille. Ohjaavalle akselille suunniteltu pintakuvio tarjoaa vahvasti vääntäville täyssähköautoille optimaalisen suorituskyvyn, ja lisäksi R-Steer-renkaan ripamallinen pintakuvio vähentää merkittävästi rengasmelua. Tämä on tärkeä näkökohta, sillä Volta Zero on suunniteltu pääasiassa kaupunkikäyttöön. Hiljaisen täyssähköisen voimalinjan ansiosta sitä voidaan käyttää ympäri vuorokauden tiukoistakin melumääräyksistä huolimatta.

Bridgestone Central Europen toimitusjohtaja Christian Mühlhäuser kommentoi: ”Kuljetusteollisuudessa on käynnissä nopea muutos, ja yhä useammat ajoneuvot ovat verkottuneita, autonomisia, jaettuja ja sähköisiä [CASE – connected, autonomous, shared and electric]. Olemme ylpeitä kumppanuudesta Volta Trucksin kanssa ja odotamme innolla, että yrityksen pilottiajoneuvot pääsevät tien päälle. Bridgestone on yrityksenä sitoutunut yhdessä avainkumppaneidensa kanssa edistämään tulevaisuuden liikkuvuutta ja luomaan uutta arvoa yhteiskunnalle. Yhteistyö Volta Trucksin kanssa on erinomainen esimerkki juuri tästä.”

Volta Trucksin toimitusjohtaja Rob Fowler toteaa lopuksi: ”Olen iloinen Volta Trucksin ja Bridgestonen lanseeraus- ja pilottiajoneuvojen rengastoimituksia koskevasta yhteistyöstä. Maailman ensimmäisen täysin sähköisen raskaan hyötyajoneuvon valmistajana olemme alan pioneeri, joten olen tyytyväinen, että voimme tehdä yhteistyötä Bridgestonen kanssa, joka on innovatiivinen ja maailmanlaajuisesti tunnettu yritys.” 

Volta Zero

Volta Zero on maailman ensimmäinen täysin sähköiseksi suunniteltu 16 tonnin kuorma-auto kaupunkikuljetuksiin. Se vähentää kaupunkien keskustoissa tehtävien tavaratoimitusten ympäristövaikutuksia. Puhtaasti sähköllä toimivien Volta Zero -ajoneuvojen toimintamatka on 150–200 km, ja niiden arvioidaan eliminoivan CO2-päästöjä noin 180 000 tonnia vuoteen 2025 mennessä.

Turvallisuus on myös Volta Trucksin painopistealue, ja yrityksen tavoitteena on valmistaa markkinoiden turvallisimpia raskaita hyötyajoneuvoja. Alusta lähtien täysin sähköiseksi suunniteltu Volta Zero parantaa merkittävästi ajoneuvo- ja jalankulkijoiden turvallisuutta. Koska Volta Zerossa ei ole polttomoottoria, kuljettaja voi istua keskellä ajoneuvoa ja paljon tavallista kuorma-autoa matalammalla. Tämä yhdistettynä ohjaamon erittäin laajoihin lasipintoihin antaa kuljettajalle 220 asteen näkökentän ja minimoi kuolleet kulmat.

Volta Zeron ensimmäinen prototyyppi on rakenteilla, ja se lanseerataan myöhemmin vuonna 2020. Pilottivaiheen ensimmäisten testiajoneuvojen asiakasarvioinnit alkavat vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

Volta Trucks

Volta Trucks on täysin sähköisiä tavarankuljetusajoneuvoja valmistava ja niihin liittyviin palveluihin keskittyvä startup-yritys. Yritys on kehittänyt Zeroa yhteistyössä useiden johtavien suunnittelu- ja insinööritoimistojen kanssa, mukaan lukien Prodrive, Astheimer ja Magtec. Yrityksellä on toimipisteet Iso-Britanniassa ja Ruotsissa.