Tämän kesän kuuma puheenaihe, Scanian Kesäkoukku-esittelyauto, on saanut omistajan. Jatkossa tätä näyttävää Scania G540 -yksilöä työllistää Pirkanmaalla toimiva Kuljetus Mattila. Auton päätehtävänä tulevat olemaan metalliteollisuuden jakelu- ja tehdaspalvelukuljetukset Etelä-Suomen alueella, ja lisähommina tehdään yleisiä vaihtolavakuljetuksia.

Kesäkoukku-projektista päävastuussa ollut Scania-myyjä Daniel Ljungqvist vei hankkeen loppuun saakka tekemällä autosta kaupat Harri Mattilan kanssa jokin aika sitten.

”Kun olin viemässä Kesäkoukkua Hämeenlinnan Varustelukeskuksesta teipparille, soitin Harille ja juttelin ensin niitä näitä. Sitten sanoin ihan leikilläni: ’Ai niin, olen juuri nyt ajamassa sinun uutta koukkuautoasi teipparille’”, Daniel kertoo. ”Olin jutellut vuosi sitten kesällä Harrin kanssa, ja hän oli kertonut, että joskus tulevaisuudessa hän haluaa vaihtaa nykyisen autonsa koukkuautoksi. Ajattelin tarkistaa olisiko nyt oikea hetki”, Ljungqvist jatkaa.  ”Harri vastasi ’öö, että mitä’, jolloin kerroin hieman Kesäkoukku-projektista ja itse autosta.”

Tästä kului noin viikko, ja asia kypsyi Harrin ja hänen puolisonsa Anne Kaukorannan taholla. He myös näkivät tuona aikana auton ensimäistä kertaa. Daniel Ljungqvistin mukaan jo silloin huomasi, että se oli rakkautta ensi tapaamisella. Tuolloin Kesäkoukku ei ollut vielä täysin valmis, mutta sävelet olivat selvät ja lähes kaikki mitä autoon tultiin vielä varustelemaan, oli tiedossa. 

Harri Mattila (vas.) vastaanottaa Kesäkoukun avaimet Scania-myyjä Daniel Ljungqvistiltä Hämeenlinnassa 3.9.2020.

Kauppaa ja kokonaisuutta hierottiin seuraavat päivät melko tiiviisti yhdessä auton valmistuessa, ja pian ensimmäisen valmiin auton kuvan julkaisemisen jälkeen asia lyötiin lopullisesti lukkoon.
Varsinainen kauppa julkistettiin asiakkaan toivomuksesta kuitenkin vasta nyt syyskuun alussa, ja tässä kohdin kääntyykin uusi sivu Kesäkoukun tarinassa.