Volvo Trucks on tuonut markkinoille uuden Globetrotter XXL -ohjaamon Volvo FH ja FH16 6×2 ja 6×4 -vetoautoihin. Uusi Globetrotter XXL -ohjaamo on laajennettu versio nykyisestä XL-ohjaamosta, ja siinä on huomattavasti isompi ja mukavampi vuode, sekä 600 litraa enemmän tilaa.

Volvon Globetrotter XXL -ohjaamo tuli Suomen myyntivalikoimaan maaliskuussa 2019. Tehtaalta ensimmäiset Globetrotter XXL -ohjaamolla varustetut autot lähtevät asiakkaille kesäkuun aikana. 

Uuteen ohjaamoon on saatu 600 litraa lisää tilavuutta siirtämällä takaseinää 25 cm taaksepäin ja muokkaamalla C-pilareita. Uusi ohjaamo painaa kuitenkin vain 145 kiloa enemmän kuin nykyinen XL-ohjaamo.

Uuden Globetrotter XXL:n sänky on 25 cm leveämpi ja 13 cm pitempi kuin edeltäjänsä. Globetrotter XXL -ohjaamon patjan jokaisen yksittäisen jousen päällä on erillinen tyyny, mikä takaa parhaan mahdollisen nukkumismukavuuden. Sängyn alla olevat säilytyslokerot tuovat 50 litraa ylimääräistä säilytystilaa. Säilytystilat ovat helposti ulottuvilla sekä ohjaamon sisä- että ulkokautta.

”Uusi Globetrotter XXL on Volvo Trucksin tilavin ja mukavin ohjaamo. Se antaa paljon autossa aikaa viettäville kuljettajille mahdollisuuden ottaa mukaan enemmän omia ​​tavaroita ja saada todella hyvä yöunet. Tämä on tärkeää, sillä hyvin levännyt kuljettaja on myös tuottava ja turvallinen kuljettaja. Suomessa tammikuussa uudistunut pidemmät yhdistelmät salliva lainsäädäntömuutos mahdollistaa pidemmän XXL -ohjaamon käytön lähes kaikissa vetoautokuljetustehtävissä”, Volvo Trucksin myyntijohtaja Reino Manninen kertoo.