Scania Suomi Oy tiedottaa aloittavansa raskaiden Scania-kuorma-autojen vuokrauspalvelun. Tarjolle tulevat vuokra-autot sen mukaan ovat polttoainetaloudellisia ja ympäristöystävällisiä Scanian uuden sukupolven kuorma-autoja, joiden tekniikka ja varustelu ovat alan uusinta. Vuokrakaluston kerrotaan monelta osin soveltuvan alkuvuodesta voimaan tulleiden pidempien mittojen mukaiseen käyttöön.

Scania Suomi kertoo panostaneensa vuokra-autojen päällirakentamiseen. VAK on tehnyt kuormakorit sekä tasonostoautot ja Scania Suomen Jyväskylän toimipisteen päällirakenneyksikkö on asentanut koukkulaitteet ja varusteet.

Scania Rent listaa sen vuokravalikoimasta löytyvän kalustoa eri ajosuorittesiin. Tarjolla on muun muassa jakelu-, tasonosto-, koukku-, kasetti-  sekä kaukoliikenneautoja niin rekkavetureina kuin lämpösäädeltyinä rahtiautoina.

”Otamme mielellämme vastaan kuljetusyrittäjien toiveita auto- ja päällirakennevalikoiman suhteen. Palautteen perusteella lisäämme vuokrakalustoa tulevaisuudessa”, lupaa Scania Rentin myyntipäällikkö Tuomo Arola.

Aluksi autoja vuokrataan Scanian Helsingin-toimipisteessä, mutta lähitulevaisuudessa autoja voi vuokrata myös Scanian palvelukeskuksissa Oulussa, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa.

Scania Rentin kautta auton saa lyhimmillään käyttöön päiväksi, vaikka yleensä vuokra-aika alkaa viikosta. Pisimmät vuokrasopimukset ovat 12 kuukautta. Ajoneuvon vuokraan sisältyy ajoneuvon huolto, korjaus, vakuutus, renkaat ja ajoneuvovero.

”Kuljetusyrittäjän maailma on muuttunut hektisemmäksi. Kuljetustarve voi tulla hyvinkin nopeasti, ja toisaalta se voi olla lyhytaikainen. Vuokra-auto on hyvä vaihtoehto kuljetusyrittäjälle, joka tarvitsee esimerkiksi tilapäisesti lisäkalustoa tai haluaa testata ajoneuvon soveltuvuutta oman liiketoimintansa ajotehtäviin. Vuokra-auto on kysytty ja riskitön vaihtoehto”, luonnehtii Arola.

Edellinen artikkeliPoliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä
Seuraava artikkeliVolvo Trucksilta uusi Globetrotter XXL -ohjaamo