Vuosi 2022 oli Volvo Trucksille ennätysvuosi. Yhtiö toimitti asiakkailleen kaikkien aikojen suurimman määrän kuorma-autojaan ja kasvatti myös markkinaosuuttaan 41 maassa.

Volvo Trucks kertoo tehneensä vuonna 2022 parhaan suorituksensa yhtiön historiassa. Maailmanlaajuinen kuorma-autovalmistaja toimitti 145 195 kuorma-autoa vuonna 2022, mikä on 19 % enemmän kuin vuonna 2021, jolloin toimitettiin 122 525 kuorma-autoa. Volvo Trucks kasvatti myös markkinaosuuttaan raskaiden kuorma-autojen segmentissä (≥ 16 tonnia) 41 markkinalla maailmanlaajuisesti. Ennätystoimitukset ja markkinaosuuden kasvu tulee nähdä läpi vuoden vallinneen toimitusketjupulan valossa.

”Meillä on ollut fantastinen vuosi ottaen huomioon, että elämme epävarmoja ja vaikeita aikoja. Toimitusketjun puutteista ja tuotannon häiriöistä huolimatta onnistuimme kasvattamaan volyymejamme merkittävästi ja saamaan kuorma-autot asiakkaillemme, jotta he voivat kasvaa ja kehittää liiketoimintaansa. Tämä on saatu aikaan tiiviillä yhteistyöllä tavarantoimittajiemme kanssa sekä omassa organisaatiossamme ja jälleenmyyjillämme tehdyn kovan työn ansiosta”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Euroopassa Volvo Trucksin markkinaosuus on 18,2 %, mikä on kaikkien aikojen korkein. Volvo Trucks on markkinajohtaja useissa Euroopan maissa. Yhtiö kasvatti markkinaosuuttaan myös Pohjois-Amerikassa 10,8 prosenttiin ja Australiassa 17,0 prosenttiin. Brasiliassa Volvo Trucks kasvatti markkinaosuuttaan 24,6 prosenttiin ja nousi näin ensimmäistä kertaa markkinajohtajaksi. Myös Suomessa Volvo Trucks oli raskaiden yli 16 tonnisten kuorma-autojen markkinajohtaja ennätyksellisellä 42,5 prosentin markkinaosuudella.

”Olemme tuoneet markkinoille menestyksekkäästi uusia tuotteita ja palveluita vuoden aikana, sekä olemme myyneet ajoneuvoja myös monille uusille asiakkaille. Asiakkailta saamamme palaute on, että he todella arvostavat korkealaatuisia ja polttoainetehokkaita kuorma-autojamme sekä ammattitaitoista ja nopeaa tukea laajalta jälleenmyyjä- ja korjaamoverkostoltamme. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat heidän omaan kannattavuuteensa”, Roger Alm sanoo.

Volvo Trucks aloitti myös raskaiden sähkökuorma-autojen sarjatuotannon vuonna 2022 ensimmäisenä maailmanlaajuisena kuorma-autovalmistajana. Sähkökuorma-autojen toimitusten kehityssuunta on yrityksen mukaan nyt selvästi positiivinen ja kasvava. Yhdysvallat, Saksa, Hollanti, Norja ja Ruotsi ovat nykyään Volvon sähkökuorma-autojen suurimmat markkinat.

”Monet asiakkaistamme niin Euroopassa kuin kansainvälisestikin ovat aloittaneet vuoden aikana siirtymisen sähköön. He näkevät selvästi, että päästöttömät kuljetukset ovat kasvava liiketoimintamahdollisuus. Olen erittäin luottavainen, että tämä suunta jatkuu ja vahvistuu nopeasti tulevina vuosina”, Roger Alm toteaa.