Lapin ja Oulun poliisilaitosten liikenneyksiköt suorittivat raskaan liikenteen yhteisvalvontaiskun Meri-Lapin alueelle 12.-13.10.2022. Rikkomuksia oli poliisin mukaan merkittävän paljon.

Meri-Lapin alueella 12.-13.10.2022 tehdyssä Lapin ja Oulun poliisilaitosten raskaan liikenteen yhteisvalvontaiskussa tarkastettiin yhteensä 78 kuljetusta. Näiden suorittajista kotimaisia kuljetusyrityksiä oli yhteensä 67 kappaletta ja ulkomaisia kuljetusyrityksiä 11 kappaletta. Seuraamuksia annettiin yhteensä 45 kuljetukselle, jotka yhtä lukuun ottamatta kohdistuivat kotimaisille kuljetuksille.

Suurin osa seuraamuksista tuli ajo- ja lepoaikarikkomuksista. Seuraamuksia annettiin myös muun muassa ylikuormista, ajoneuvojen kuntopuutteista, virheellisistä kuorman varmistuksista, ammattipätevyyssäännösten rikkomisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Usean ajoneuvojen kunto oli puutteellinen. Näistä ajoneuvoista poistettiin rekisterikilvet ja ne määrättiin korjauksen jälkeen valvontakatsastettavaksi ennen seuraavaa käyttöä.
Kaksi kuljettajaa määrättiin ajokieltoon, joista toinen puutteellisen kuorman varmistuksen ja toinen puutteellisen ajo-oikeuden vuoksi.

Valvonnassa poliisia avustivat ajoneuvojen teknisen kunnon tarkastuksissa katsastusviranomaiset. Teknisiä tienvarsitarkastuksia tehtiin lähestulkoon kaikille tarkastetuille kuljetuksille.

Mukana oli myös Aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja ja valvontaa seurasi Ruotsin liikenneviraston sekä EU:n työvoimaviranomaisen ELA:n edustajia.