Havatorin pitkäaikainen yhteistyökumppani, maailman suurin kansainvälinen tuulivoimatuottaja Vestas on antanut Best Partner of Transport -tunnustuksen Havatorin erikoiskuljetusyksikölle.

Vestasin NCE (Northern and Central Europe) Regional Supplier 2023 -tapahtuma, jossa Havatorin saama tunnustus julkistettiin, järjestettiin perjantaina, 3.2.2023 Hampurissa, Saksassa. Tunnustus on merkittävä, koska se annettiin Pohjois- ja Keski-Euroopan alueen parhaalle palvelutoimittajalle, ja sen kriteereinä olivat turvallisuus, laatu, kilpailu- ja suorituskyky.

”Vestas on tuulivoimalaitosten valmistajien pioneeri, joten kyllä tämä tunnustus tuntuu todella hienolta”, Havatorin Transport-liiketoimintayksikön johtaja Ari Henriksson toteaa.

Havatorin ja Vestasin yhteistyö tuulivoiman tavaravirran hallinnan parissa on jatkunut jo yhdeksän vuoden ajan.

”Olemme tehneet yhteistyötä useissa suurissa tuulivoimahankkeissa. Näistä merkittävimpiä on vuonna 2022 valmistunut Mutkalammin tuulipuistohanke, mihin toimitimme kattavan erikoiskuljetusratkaisun, muun muassa hieman vajaat yhdeksänsataa kuljetusta”, Henriksson jatkaa.

Havator kertoo olevansa Pohjoismaiden johtava nosto-, erikoiskuljetus- ja raskassiirtopalvelutoimittaja ja tuulivoimateollisuuden kokonaispalvelutoimittaja. Voimalaelementtien erikoiskuljetusten suunnittelun, toteutuksen ja ohjauksen ohella tuulivoimateollisuudelle avaimet käteen -periaatteella tarjottavat kokonaispalveluratkaisut voivat sisältää esimerkiksi nosto- ja raskassiirtopalveluja tulosatamissa sekä elementtien nostoja perillä tuulipuistokohteissa.