Raskaiden Renault Trucks C- ja T E-Tech -täyssähkökuorma-autojen sarjatuotanto tulee alkamaan Renault Trucksin Bourg-en-Bressen tehtaalla 2023. Uudet, jopa 44 tonnin yhdistelmämassan Renault Trucks -sähköautot ovat jo ennakkotilattavissa. Ulkoasujulkistuksen yhteydessä esitellään myös Renault Trucksin uudistunut logo, joka tulee näkymään C- ja T E-Tech -kuorma-autoissa ensimmäisenä.

Renault Trucksin täyssähköisen raskaan kuljetuskaluston lanseeraus on merkittävä askel eteenpäin yrityksen sitoutumisessa maanteiden tavaraliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Renault Trucks kertoo olevansa nyt ainoa valmistaja, joka tarjoaa sähköisen ratkaisun kaikkiin kuljetustarpeisiin: 650 kg:n rahtipyörästä 44 tonnin puoliperävaunun vetoautoon ja työmaakäyttöön soveltuviin autoihin asti.

Uudet alueellisiin kuljetuksiin ja rakentamiseen tarkoitetut Renault Trucks C- ja T E-Tech -mallit saavat oman yksilöllisen ulkoasun, joka eroaa selvästi muissa voimalinjavaihtoehdoissa käytetystä. Renault Trucksin suunnittelijat päivittivät raskaiden E-Techien etuosan ilmeen pitäen kuitenkin muuten kuorma-auton ulkoasun harmonisena.

Renault Trucks C- ja T E-Tech -malleissa on merkin muista sähköautoista tutut E-Tech -mallien tunnisteet: siniset pölykapselit ja pystyraita ajoneuvon sivuilla, sekä Renault Trucks E-Tech -merkit. Niissä on myös uusi sinisävyinen tunnus.

Turvallisuuden lisäämiseksi ajoneuvojen etuosaa on jatkettu 115 mm eteenpäin ja sivuille on sijoitettu tutkat. Rungossa on myös sisään vedettävä askelma, joka maksimoi akuille varatun tilan.

Täysin uudistetun etuosan ilmeen osalta Renault Trucksin suunnittelijat ovat saaneet inspiraationsa elektronisen musiikin maailmasta taajuuskorjainta muistuttavan kuvion avulla. Tämän sähkömekaanisen vaikutelman vahvistamiseksi ajoneuvojen etuosa on kokonaan maalattu.

Uusissa Renault Trucks C ja T E-Tech -sähkökuorma-autoissa on myös uusi päivitetty logo. Etupaneeliin on nyt sijoitettu harjattu alumiinitimantti kiiltävällä mustalla taustalla. Visuaalisen identiteetin muutos, jota ilmentää moderni yksivärinen logo, vahvistaa Renault Trucksin mukaan yrityksen sitoutumista liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Uudet Renault Trucks E-Tech T ja C sähkökuorma-autot ovat jo ennakkotilattavissa. Renault Trucks C ja T E-Tech tuotannon on määrä alkaa vuoden 2023 lopussa Bourg-en-Bressessä, Ranskassa.