Helokivi Groupin, BussiPron ja Alumaticin yhteistyönä on valmistumassa uuden polven säiliöauto, joka varustellaan nykyaikaisimmilla saatavissa olevilla turvallisuusvarusteilla.

Helokiven ajoon valmistuvaan säiliöautoyhdistelmään tulee mm. uudet Mekra:n jälkiasennettavat kamerapeilit ja 360-kamera, jossa on myös kuolleen kulman tunnistus. Yhdistelmän jarru­järjestelmässä on uusia yhteistyössä Knorr-Bremsen kanssa rakennettuja, ylläpitoa helpottavia ratkaisuja. TPMS-järjestelmä valvoo sekä renkaiden painetta että napojen lämpötilaa. Yhdistelmä varustetaan myös Dafo-palosammutuslaitteistolla.

Knorr on valikoitunut BussiPron mukaan jarrujärjestelmien osien pääkumppaniksi sen hyväksi todetun hinta-laatu -suhteen vuoksi. Kun tähän lisätään yhtiön kehittynyt verkosto muiden valmistajien kanssa, on nyt päästy integroimaan TPMS-järjestelmä entistä paremmin auton omaan CAN-väylään. Tämä yksinkertaistaa asennusta ja helpottaa huoltoa. Samalla se parantaa järjestelmän luotettavuutta pitkällä tähtäimellä, kun erillisiä johdinvetoja ja liitoksia tarvitaan vähemmän ja ne on entistä paremmin suojassa kosteudelta. Uusi TPMS-järjestelmä kytketään myös osaksi Jaltest-diagnostiikka laitteistoa, jolloin sen kunnon tarkastus ja vian etsintä hoituu samoin kuin auton muidenkin järjestelmien kohdalla, BussiProlta kerrotaan.

Toinen merkittävä uutuus nyt esiteltävässä autossa on Mekran kehittämä jälkiasennettava 360-kamerajärjestelmä. Tähän asti tällaista järjestelmää ei ole ollut tarjolla lainkaan kaikkiin autoihin. Nyt on, ja BussiPron mukaan tämä auto on ensimmäinen koko Euroopassa, johon se on asennettu. 360-järjestelmä korvaa perinteiset auton omat peilit ja lisäksi se poistaa kuolleet kulmat. Esimerkiksi esittelyauton pitkä perävaunu on kameroiden ansiosta koko ajan kuljettajan nähtävissä riippumatta siitä missä asennossa perävaunu on suhteessa vetoautoon.

Auto on ensiesittelyssä Power Truck Showssa 9.–10.8.2024.