Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 18.–24.7.2022. Toiminnan yhtenä painopisteenä on ajo- ja lepoaikojen tarkkailu.

Poliisin valtakunnalliseen raskaan liikenteen tehovalvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset ajalla 18.-24.7. Valvontajakso on samalla osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (ROADPOL) Euroopan laajuista valvontateemaa.

Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopistealueista vuonna 2022. Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

”Valvontaa kohdennetaan tälläkin kertaa aiemmilla valvontajaksoilla havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon”, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo. 

Vuoden 2021 vastaavalla raskaan liikenteen valvontajaksolla tarkastettiin yhteensä 1 579 ajoneuvoa. Tuolloin pelkästään ajo- ja lepoaikoihin sekä ajopiirtureihin liittyviä rikkeitä havaittiin 290 kappaletta, ja kuorman varmistamisen puutteita 56.

Heikki Kallion mukaan tälläkin kertaa tavoitteena on noin 1 500–1 700 ajoneuvon tarkastaminen.