Scania Suomi Oy luovutti tänään 3.10. neljä CNG-biokaasu-Scaniaa HAVI Logistics Oy:lle Vantaalla. Tämä ensimmäinen luovutustilaisuus on osa HAVI Logisticsin suunnitelmaa, jonka myötä kuljetuksista ja yrityksen toiminnasta syntyviä CO2-päästöjä pyritään pienentämään merkittävästi nyt ja tulevaisuudessa.

HAVI Logistics Oy on osa kansainvälistä, 1974 Chicagossa perustettua HAVI-konsernia, ja tuottaa Suomessa ravintola- ja elintarvikelogistiikan palveluja. Yritys on erikoistunut lämpösäädeltyjen tuotteiden tilaus-toimitusketjun eli hankinnan, varastoinnin ja jakelun hallintaan. HAVI Logistics toimittaa muun muassa McDonald’s ravintoloiden kaikki tuotteet ja elintarvikkeet Suomessa.

Nyt tehty neljän auton kauppa on merkittävä siinäkin mielessä, että HAVI Logistics Oy uusi samalla puolet autokalustostaan. Kaikkien ajoneuvojen kuormatilat ja perävaunut ovat kolmelämpökorisia, eli niissä kuljetetaan samanaikaisesti pakkas-, kylmä- ja normaalilämpötilan tavaraa. Kylmälaitteet ajoneuvoihin on valmistanut Carrier, ja järjestelmä on tasakuorma-autoissa uusi dieselmoottoriton Syberia Twincool, ja puoliperävaunussa vastaavasti Vector 1550 E, jotka saavat käyttövoimansa ulosoton pyörittämältä hydrauligeneraattorilta. Näin autoihin ei tarvita dieselpolttoainetta missään muodossa.

CNG-biokaasun autoihin toimittaa Gasum Oy, ja tankkausasemaverkosto tukee tällä hetkellä ajoneuvojen reittejä niin, että niillä voidaan operoida HAVI Logisticsin omalla kalustolla operoimia jakelureittejä kaikkialle, paitsi toistaiseksi Joensuun suuntaan, josta tankkausasema vielä puuttuu. Uusin Gasum-asema avattiin Seinäjoelle myöskin 3.10. joten tämäkin suunta on nyt kaasuverkon osalta katettu. HAVI Logisticsin omalla kalustolla jakelema ulottuu suunnilleen Pohjanmaa-Keski-Suomi-Itä-Suomi -linjalle asti. Oulun ja Rovaniemen jakelu hoidetaan alihankkijavoimin.

Kauppa koostui kahdesta Scania G 410 -tasakuorma-autosta, yhdestä P 280 -tasakuorma-autosta sekä yhdestä R 410 -puoliperäveturista.