Renault Trucksin uudella verkkosivustolla voi nyt tutustua kuorma-autojen valmistuksen virtuaalisesti. Virtuaalisella tehdasvierailulla Renault Trucksin Bourg-en-Bressen kokoonpanotehtaalle pääsee seuraamaan 360 asteen näkymällä tuotantolinjan toimintaa.

Renault Trucksin pääkonttori ja kaikkien keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen tehtaat ovat jo vuodesta 1894 sijainneet Ranskassa. Tuotantolaitokset sijaitsevat Lyonissa, Blainville-sur-Ornessa, Limogesissa ja Bourg-en-Bressessä. Bourg-en-Bressen kokoonpanotehdas tunnetaan ranskalaisen teollisuuden lippulaivana, jossa valmistuvat Renault Trucksin raskaat kuorma-autot, T-, C- ja K-sarjat.

360 asteen näkymä kokoonpanolinjalle avautuu tästä

Virtuaalisella tehdasvierailulla pääsee kokemaan kuorma-auton kokoamisen eri vaiheet interaktiivisesti vaikkapa kotisohvaan nojaten. Verkkosivustolla pääsee seuraamaan 360 asteen näkymää liikkuvasta linjasta, jossa operaattorit työskentelevät.

Virtuaalisella tehdaskierroksella on äänikommentteja kuorma-auton valmistuksen kaikista 13 keskeisestä vaiheesta englanniksi. Sivustolla on myös esim. haastatteluita linjalla työskentelevien operaattoreiden ja teknikoiden kanssa.

Renault Trucksin Bourg-en-Bressen -tehdas numeroina

  • Kuorma-auton kokoaminen kestää 4,5 tuntia.
  • Kuorma-autoja valmistuu linjalta joka 8. minuutti
  • Yhden kuorma-auton kokoamisessa käytetään 3 kilometriä erilaisia letkuja ja sähköjohtoja sekä 6500 pulttia.
  • Bourg-en-Bressen tehtaan kokoonpanolinja on 500 metriä pitkä.
  • Bourg-en-Bressen tehdas on pinta-alaltaan 117 hehtaaria ja työllistää 1350 henkilöä.