Mählers jatkaa tuotevalikoimansa laajentamista. Nyt yhtiöltä tulee markkinoille hydraulikäyttöinen pyörivä harjalaite SOP-LB2800, joka soveltuu sekä kuorma-autoihin että pyöräkuormaajiin. 
Harjatelan aktiivinen kellunta-asento pitää valmistajan mukaan pintapaineen tasaisena ja seuraa alustan profiilia. Näin harjan paine jakautuu tasaisesti koko telalle peruskoneen tai ajoneuvon asennosta riippumatta. Tämän myötä myös harjan käyttöikä on pidempi, Mählers tiedottaa

”Testiemme mukaan aktiivinen kellunta-asento vähentää harjojen kulumista ja parantaa toimintatehoa merkittävästi”, sanoo uuden harjatelan kehittämisessä mukana ollut suunnittelija Oscar NybergMählersiltä.

Andreas Ottosson, Ottossons Åkeri AB, on yksi LB2800-harjatelaa testanneista yrittäjistä, ja hän vahvistaa, että Ljungby L13:een asennetun harjalaitteen käyttöikä on ollut tälle tuotetyypille poikkeuksellisen pitkä.

”Kyllä, tällä harjatelalla on tehty töitä monta kymmentä kilometriä enemmän kuin muilla merkeillä, ja se yhdessä tehokkaan toiminnan kanssa antaa syyn odottaa paljon Mählersin uudelta harjatelalta”, Ottosson sanoo. 

LB2800 kääntyy ±35 astetta, ja siihen voi asentaa sivullesiirron sekä kastelutoiminnon erillisellä vesisäiliöllä. Harjatelan kehityksessä on ajateltu helppoa huollettavuutta, ja siksi esimerkiksi harjarenkaiden vaihtaminen sujuu nopeasti, vain muutamalla yksinkertaisella liikkeellä, Mählersiltä lausutaan.

”Harjojen pitkä käyttöikä ja nopeasti tapahtuvat huoltotoimenpiteet madollistavat kiireisen puhdistuskauden hyödyntämisen mahdollisimman tehokkaasti”, sanoo Andreas Ottosson

Mählers ilmoittaa, että Harjatela LB2800 on tilattavissa MaskinExpo 2019 -messuilla tapahtuvasta ensiesittelystä alkaen.

Tekniset tiedot SOP-LB2800

Asennetaan kuorma-autoon tai pyöräkuormaajaan

Harjatelan leveys (suora asennus) 2800 mm

Pienin harjausleveys 2350 mm

Pienin kuljetusleveys 3025 mm

Kääntyvyys maks. ±35º

Harjarenkaiden koko Ø 915 mm

Hydraulivirtaus 40–80 l/min

Omapaino 850 kg

Maavara maks.nostossa 200 mm