Lappilainen perheyritys Lapin Kumi Oy vahvistaa otettaan Etelä-Suomen rengaskaupasta ostamalla lahtelaisen Rengastoppi Oy:n liiketoiminnan. Rovaniemeltä lähtöisin oleva Lapin Kumi Oy jatkaa voimakasta kasvua, sillä jo aiemmin 2010-luvulla yritys on laajentanut renkaiden ja rengasalan palvelujen myynnin Ouluun, Jyväskylään ja Kuopioon.  Lahdesta tulee Lapin Kumi Oy:n yhdeksäs toimipiste. 

”Maantieteellisesti Lahti sopii meidän kasvustrategiaamme loistavasti.  Rengastoppi Oy on hienosti hoidettu ja maineikas perheyritys. Heillä on vuosikymmenien mukanaan tuoma vankka ammatti osaaminen”, sanoo Lapin Kumi Oy:n toimitusjohtaja – tai omien sanojensa mukaan mieluummin rengaskauppiaan nimikettä käyttävä Ville Ruokanen.

Lahden Renkomäessä toimiva Rengastoppi Oy on perustettu 1979, ja yhtiön palveluksessa on 16 työntekijää. Yhtiön liikevaihto tulee olemaan vuonna 2019 noin 5,6 miljoonaa euroa.

Alueellisesta toimijasta valtakunnalliseksi

Liiketoimintakaupan myötä Lapin Kumi Oy kasvaa alueellisesta toimijasta rengasalan valtakunnalliseksi rengasliikeketjuksi.

”Viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvumme on ollut ripeää. 2009 liikevaihtomme oli 10 miljoonaa euroa ja tänä vuonna tulemme pääsemään 30 miljoonaan. Vuoden 2021 tavoitteemme tulee olemaan 40 miljoonaa euroa”, Ruokanen linjaa.

Ville Ruokanen


”Kasvun on mahdollistanut erittäin sitoutunut henkilökunta ja viime vuosein kova investointitahti. Varsinkin 2016 Rovaniemelle avattu moderni, iso kuoma-auton renkaiden pinnoitustehdas on avannut meille monen uuden asiakkaan ovet. Suomen suurimpana yksityisenä toimijana pystymme tarjoamaan kuljetus yrittäjille aina parhaan mahdollisen rengasvaihtoehdon. Me olemme riippumattomia rengasmerkeistä ja -tehtaista”, sanoo Ruokanen

Lapin Kumi Oy on vuonna 1947 Rovaniemellä perustettu perheyritys ja yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Ville Ruokanen on jo kolmannen polven ”kumilainen”. Villen isoisä Veikko Keskiruokanen aloitti liiketoiminnan Rovaniemen Ounasjoentiellä pienessä tallissa kumisaappaita korjaamalla. Uusimman liiketoimintakaupan myötä Lapin Kumi työllistää 115 vakituista työntekijää ja renkaanvaihtosesongeissa yhtiön palveluksessa on lähes 200 henkilöä. Toimitusjohtaja Ville Ruokanen omistaa Lapin Kumi Oy:n setänsä Risto Keskiruokasen kanssa.