Kesla lanseeraa Z-nostureistaan uuden sukupolven 22-sarjan nosturit. Uusia Z-nostureita saa 12, 14 ja 17-tonnimetrin kokoluokissa. Suunnittelussa kantavia teemoja ovat olleet valmistajan mukaan lujuus, nopeus, vakaus, ulottuvuus ja huoltoystävällisyys. 

Keslan uusien 22-sarjan Z-nosturien suunnittelussa on valmistajan mukaan haluttu lisätä nopeutta ja käytettävyyttä. Yhtenä ratkaisuna tähän Kesla on valinnut aiemman sähköventtiilin tilalle läpäisykyvyltään isomman venttiilin. Siirto- ja jatkeen sylinterille meneviä linjoja on suurennettu, minkä kerrotaan näkyvän nosturin suurempina liikenopeuksina ja ohjattavuuden parantumisena. 

”Olemme suunnitelleet markkinoiden tehokkaimman ja kestävimmän Z-nosturin”, toteaa liiketoimintajohtaja Ari Pirhonen

Venttiiliä ohjataan Keslan omalla, sähköisellä proC-ohjausjärjestelmällä, jota on saatavana useilla eri ohjainvaihtoehdoilla aina minivivuista nelivipuiseen ja kaksipolkimiseen. Myös mekaaniseen ohjaukseen on saatavilla uudistetut venttiilit. 

Uusien Z-nostureiden siirtopuomi on uusittu lähes täysin. Muutostarpeet aiheutuivat osin käytännön syistä: isommat linjat vaativat isomman tilan. Uusittuun rakenteeseen kuuluvat mm. jatkeen sylinterimuutos, koteloiden kokomuutokset ja isommat tapitukset. Muutokset eivät Keslan mukaan ole juurikaan tuoneet lisäpainoa, vaikka samassa yhteydessä hyötyulottuvuutta on saatu parhaillaan 30 cm lisää aiempaan verrattuna. 

Puomiston materiaalina Kesla käyttää aiempaan tapaan laadukkaita erikoislujia teräksiä. Nosturin puomit on käsitelty nanokeraamisella KESLA proTECT -pintakäsittelyllä. 

Keslalta muistutetaan, että sen nosturimalliston suunnittelussa on ollut jo kauan prioriteettina hyvä huollettavuus. Uusissa nostureissa se näkyy esimerkiksi painesuodattimien sijoittelussa. 

Keslan 22-sarjan Z-nostureissa on edeltävän 21-sarjan tavoin sisäpuoliset letkut, sekä nosto että siirtopuomissa. Suojaus jatkuu aina kahmariin saakka. 

”Asiakkaamme ovat arvostaneet paitsi hyvin suojattua letkutusta, mutta myös letkujen helppoa vaihtoa”, kertoo Pirhonen. 

Uudet nosturit ovat irtopalkkikoneita, joihin on saatavana erittäin tukeva 4,5 metriä leveä tukijalkavaihtoehto. Vaihtoehto on saanut valmistajan mukaan hyvän vastaanoton markkinoilla. Suurin osa yli 12-tonnimetrin nostureista varustetaan tällä leveällä tukijalkaratkaisulla, Keslalta kerrotaan. Tukijalkasylinterien iskunpituuksia on useita, kuten myös tukijalan kääntökulmia. 

Kesla 22Z -sarjan puutavaranosturit on varusteltavissa perustasoisella Vision Standard -hytillä tai kattavasti varustellulla Vision-hytillä tai tilavalla Vision XL -hytillä. Nosturiin on saatavana avohallintalaite myös sähköisellä ohjauksella. Käyttöpaikalle nouseminen ja sieltä laskeutuminen on helppoa ja ennen kaikkea turvallista uusien porrasratkaisujen ansiosta.