Iveco Group ja Hedin Mobility Group ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä Ivecon jakelu- ja vähittäismyyntitoiminnot Pohjoismaissa siirtyvät Hedinille. Kauppa odottaa vielä viranomaisten hyväksyntää, mutta kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 alkupuoliskolla. Aiesopimus kaupasta tehtiin maaliskuussa 2023.

Vuoden 2023 maaliskuun lopulla allekirjoitettu aiesopimus Iveco Groupin ja Hedin Mobility Groupin välillä on realisoitunut osakkeidenostosopimukseksi. Sopimuksen myötä Hedin Mobility Group hankkii Iveco Groupin jakelu- ja vähittäismyyntitoiminnot Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa. Tämän vielä viranomaisten hyväksyntää edellyttävän kaupan odotetaan toteutuvan lopullisesti vuoden 2024 alkupuoliskolla.

Sopimus kattaa neljässä Pohjoismaassa vähittäiskauppaverkoston kautta myytävien Ivecon kevyiden hyötyajoneuvojen, keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen sekä minibussien myynnin. Lisäksi kauppaan kuuluu varaosa-, markkinointi- ja jakelutoimintojen siirtyminen Hedinille. Sopimukseen sisältyy myös Ivecon omistamien jakelijoiden vähittäiskauppaliiketoiminnan osto näissä maissa. Suomessa tämä tarkoittaa Iveco Finland Oy:n siirtymistä Hedin Mobility Groupille.

Iveco Groupin hyötyajoneuvojen tuotevalikoimaa myydään ja huolletaan Pohjoismaissa tällä hetkellä 35 jälleenmyyjän ja yli sadan korjaamon kautta.

Iveco Groupin toimitusjohtaja Gerrit Marx kertoo seuraavaa: 

”Tämän tärkeän kumppanuuden solmiminen Hedin Mobility Groupin kanssa heti uuden kattavan tuotevalikoimamme julkaisun jälkeen kertoo sitoutumisestamme kasvuun ja vastuullisuuteen. Yhteistyö vahvistaa läsnäoloamme Pohjoismaiden markkinoilla, kun voimme hyödyntää Hedinin vakiintunutta verkostoa uraauurtavien, tehokkaiden ja ympäristöystävällisten ajoneuvojemme toimittamisessa entistä useammille asiakkaille.”

Hedin Mobility Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Anders Hedin kertoo seuraavaa:

”Strateginen kumppanuutemme Iveco Groupin kanssa vahvistaa merkittävästi arvolupaustamme ja asemaamme Euroopan johtaviin kuuluvana liikkuvuusratkaisujen tarjoajana. Lisäksi kumppanuus laajentaa sekä jakelun että vähittäiskaupan liiketoimintaamme. Yhteisenä tavoitteenamme on edistää muutosta sekä tarjota tuotteita ja palveluita, jotka hyödyttävät sekä loppukäyttäjiä että koko yhteiskuntaa. Odotamme innolla, että pääsemme aloittamaan yhteistyömme, vahvistamaan brändin läsnäoloa Pohjoismaiden markkinoilla sekä luomaan lisäarvoa nykyisille ja uusille asiakkaille uudistetun IVECO-valikoiman pohjalta.”