DAF-kuorma-autojen jälleenmyynti, varaosatoimitukset ja huolto tehostuvat, kun Nordic Truckcenter Oy avaa syksyllä uuden päätoimipisteen Tammiston kauppatielle Vantaalle. Investoinnin myötä palvelukyky nousee yrityksen mukaan Suomessa korkeammaksi kuin koskaan aiemmin.

DAF-kuorma-autoja maahantuova Nordic Truckcenter Oy muuttaa syksyllä lähelle Helsinki-Vantaan lentokenttää. Luvassa on aiempaa suurempi ja monipuolisempi automyynti-, huolto- ja varaosakeskus, joka merkitsee monia parannuksia ammattiautoilijoille. 
”Esimerkiksi korjaamotila yli kaksinkertaistuu. Investointi parantaa oleellisesti palvelukykyämme, ja olen iloinen voidessamme näin satsata tulevaisuuteen. Tämä on samalla osoitus siitä, että uskomme vahvasti edustamaamme merkkiin ja markkinaosuutemme kasvuun”, Nordic Truckcenterin maajohtaja Sampsa Rouhiainen sanoo.
Kun korjaamokapasiteetti kasvaa, autot saadaan nopeammin huoltoon. Myös palveluita on tulossa lisää, kuten asiakkaiden toivomat jarrudynamometrit. Neljä työntekijää tarkistaa ja huoltaa digipiirtureita.  
DAF-kuorma-autojen myynnin osalta kyseessä on iso muutos. Palvelukyky nousee Rouhiaisen mukaan Suomessa paremmaksi kuin koskaan.

Investoinnin myötä Nordic Truckcenter Oy aikoo kasvattaa markkinaosuuttaan. 
”Suomessa on kasvupotentiaalia. Uskomme kasvuun koko Pohjoismaissa ja olemme valmiit panostamaan kasvuun Suomessa”, Nordic Truckcenter Groupin CEO Pieter Frings toteaa. 
Nordic Truckcenter Oy:n uusista tiloista on hyötyä DAF-autoilijoille ympäri maata, sillä Vantaan perusvarasto palvelee DAFin sopimuskorjaamoita. Muuton myötä päätoimipisteen aukioloajat pitenevät sekä korjaamolla että varaosapuolella. Varaosatilauksia voidaan ottaa vastaan pidempään. 
Uuteen päätoimipisteeseen on tulossa myös kokous- ja koulutustilat. Kuorma-autojen tekniikan jatkuvasti kehittyessä ja sähköistyessä on tärkeää pitää osaamista yllä. 
Muuton myötä Nordic Truckcenter Oy palkkaa lisää raskaan kaluston asentajia. Korjaamopäällikkö Jari ”JP” Penttilä kannustaa nuoria hakemaan alalle töihin – sukupuoleen katsomatta.
”Meillä on mukava porukka. Kuljetusalalla riittää töitä, koska tavaran pitää liikkua. Suomessa välimatkat ovat pitkiä, eikä junalla jatkossakaan pääse joka paikkaan”, Penttilä sanoo.
DAFin vieressä olevassa rakennuksessa toimii rengashuolto, joten Tammiston kauppatie 33:een on tulossa kompakti raskaan liikenteen palvelukeskus pesuhalleineen.

Uudet tilat kasvattavat myös DAFin varaosapuolen hyllytilaa. 
”Kapasiteettimme tulee olemaan noin 35 prosenttia suurempi nykyiseen verrattuna”, Nordic Truckcenterin varaosapäällikkö Kari Junttila kiteyttää.
Vaikka muuttoon on vielä puolisen vuotta aikaa, varaosapäällikkö oli jo suunnitellut, miten monen tuhannen tuotteen siirto onnistuu ilman, että yksikään kuorma-autoilija joutuu odottamaan merkittävästi pidempään varaosia. 
”Muutto tehdään ryhmäkohtaisesti. Saman päivän aikana siirrettävät varaosat ovat kerättävissä ja lähetettävissä autoilijoille, vaikka olisivatkin muuttamassa uuteen paikkaan.”
Junttila on kehittänyt muutenkin varastointia viime vuosina. Jopa 94-96 prosenttia myydyistä varaosista on löytynyt suoraan hyllystä.