Ammattikuljettajien Ajotaidon SM 2022 -kilpailu käytiin lauantaina 30.7. Jyväskylässä. Kilpailu on Rahtarit ry:n jäsenilleen järjestämä perinne, joka on mittelöity jo 45 kertaa.

Jyväskylän Scanialla järjestetty, Rahtarit ry:n jäsenille suunnattu kilpailu alkoi teoriakokeella ja kilpailurataan tutustumisella, joiden jälkeen käynnistyi itse ajotaitokilpailu. Ajotaitoradalla kilpailijat suorittivat erilaisia tarkkuutta vaativia tehtäviä, jotka kuvastavat kaikki erilaisia normaaleihin ammattikuljettajien työpäiviin liittyviä tilanteita. 

Kilpailijoita oli lähes kuusikymmentä ja he jakautuivat kaikkiin toteutuneisiin sarjoihin (kuorma-auto, linja-auto, puoliperävaunu ja täysperävaunu) suhteellisen tasaisesti. Ikärakenne oli jo jossain määrin varttuneempaa, sillä tällä kertaa osallistujia ei valitettavasti ollut kuorma-autolla ajettavassa nuorten sarjassa eikä pakettiautosarjassa lainkaan.

Raharit-osastojen välinen joukkuemestaruus ratkottiin totuttuun tapaan niiden osastojen kesken, joilta oli kilpailijat kaikissa toteutuneissa ja samalla perinteisissä sarjoissa. Naisia kilpailijoista oli yhdistyksen tilastojen mukaan 7 % ja he osallistuivat kuorma-auto-, linja-auto sekä puoliperävaunusarjoihin.  

Jyväskylässä järjestetty ajotaitokilpailu oli vuorossaan 45. Rahtarit ry:n organisoima Ajotaidon SM-kilpailu. Järjestelyistä vastasivat noin 60 vapaaehtoista Rahtarit-talkoolaista sekä yhteistyökumppanit. Merkkivalikoima ei ollut sidottu kilpailupaikkaan, sillä kalustossa oli tänä vuonna edustettuna Renault-täyssähköauto (kuorma-autosarja), VDL (linja-autosarja), DAF (puoliperävaunusarja) ja Scania (täysperävaunusarja). Nuorten sarja olisi ajettu myös Renaultin täyssähkökuorma-autolla ja pakettiautosarja Mercedes-Benz Sprinterillä. Perävaunut yhdistys sai käyttöön Scanialta ja Kuljetusliike Taipale Oy:ltä.

Edellinen artikkeliGalaxy poistuu Turun linjalta
Seuraava artikkeliNosturimestari 2022 selvitetään ensi viikolla Härmässä