Volvo Trucksin uuden malliston raskaiden kuorma-autojen sarjatuotanto on käynnistymässä Volvon tehtailla Ruotsissa, Belgiassa ja Venäjällä. Uusi Volvo-mallisto kattaa Volvo FH, FH16, FM ja FMX -kuorma-autot ja niiden suunnittelun keskiössä on ollut kuljettajan mukavuuden ja turvallisuuden parantaminen ja polttoainetehokkuus. 

Euroopan markkinoilla viime vuonna lanseeratun Volvon uuden raskaiden kuorma-autojen malliston sarjatuotanto on alkamassa, ja asiakkailla on ollut selkeästi kiinnostusta asiaa kohtaan: vuonna 2020 tilattiin yli 12 000 kuorma-autoa. Tuotanto käynnistyy ensimmäisenä Volvon Ruotsin tehtaalla Göteborgissa nyt maaliskuussa ja heti pian myös Belgian tehtaalla Gentissä ja Venäjän tehtaalla Kalugassa.

”Olemme innoissamme siitä, että asiakkaamme saavat pian uuden malliston kuorma-autojamme käyttöönsä. Kaikki neljä kuorma-automallia on kehitetty keskittymällä kuljettajan ympäristön, ajoneuvojen turvallisuuden ja tuottavuuden parantamiseen, ja se tekee niistä edeltäjiään tehokkaampia”, kertoo Volvo Trucksin johtaja Roger Alm.

Volvo FM- ja FMX-kuorma-autoissa on täysin uudistunut ohjaamo, jossa korotetut A-pilarit antavat kuljettajille jopa kuution verran enemmän tilaa ja lisää valoa ohjaamoon. Muita merkittäviä päivityksiä ovat uusi kuljettajan käyttöliittymä ja lisävarusteena valittavissa olevat mukautuvat kaukovalot, jotka lisäävät Volvo FH:n ja FH16:n turvallisuutta. Uusi Volvo FH ja FM mahdollistavat merkittävät polttoainesäästöt varustamalla ne I-Save -tekniikalla. Kaikissa uusissa malleissa näkyvyyttä voidaan parantaa huomattavasti matkustajan puolen peilissä olevalla sivukameralla, joka lisää turvallisuutta entisestään antamalla kattavamman näkyvyyden kuorma-auton sivulle.

”Olemme suunnattoman ylpeitä panostuksestamme näihin neljään uuteen, upeaan kuorma-autoon. Uuden kuorma-automalliston markkinoille tuominen vaatii valtavasti työtä ja saumatonta yhteen hiileen puhaltamista läpi koko Volvo-organisaation unohtamatta muita toimittajiamme ja alihankkijoitamme. Erityisesti kuluneen haastavan vuoden huomioiden sarjatuotannon aloittaminen juuri nyt tuntuu ’extra spesiaalilta’ kaikkien kehitystyössä mukana olleiden mielestä”, kiittelee Volvo Trucksin johtaja Roger Alm kaikkia kehitystyössä mukana olleita tahoja.

Volvo Trucksilta muistutetaan, että yritys vahvistaa entisestään sitoutumistaan vastuullisiin kuljetusratkaisuihin, ja niinpä uuden malliston Volvo FH-, FM- ja FMX-kuorma-autot on mahdollista saada myös sähköistetyllä voimansiirtolinjalla. Näiden osalta tuotanto alkaa vuonna 2022. ”Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaidemme siirtyminen fossiilittomiin kuljetuksiin tulevaisuudessa on sujuvaa, koska he voivat jatkaa ajamista omalla suosikki-Volvollaan”, Roger Alm sanoo.

”Uudet malliston Volvot on suunniteltu kuljettaja keskiössä hänen työskentelymukavuuteensa ja -turvallisuuteensa panostaen. Turvallisuuden lisääminen entisestään ja polttoaineen kulutuksen ja hiilidioksidipäästöjen pienentäminen ovat olleet suunnittelun kulmakivet. Uuden malliston kuorma-autot tarjoavat runsaasti erilaisia ohjaamomalleja, ja ne voidaan optimoida moniin eri kuljetustehtäviin. Uusi Volvon kuorma-automallisto tarjoaa laadukkaan, polttoainetehokkaan ja luotettavan työkaverin kuljetustehtävään kuin tehtävään”, toteaa Volvo Finlandin myyntijohtaja Reino Manninen.