Tuoreiden tilastojen mukaan Volvo Trucks oli vuonna 2021 raskaiden täyssähkökuorma-autojen markkinajohtaja Euroopassa 42 prosentin markkinaosuudella. Vuonna 2021 yhtiö sai tilauksia, aiesopimukset mukaan lukien, yli 1 100 sähkökuorma-autolle maailmanlaajuisesti.

Kansainvälinen kuljetusala on siirtymässä kohti kestävämpiä kuljetuksia, kun raskaiden akkukäyttöisten sähkökuorma-autojen myynti alkaa piristyä, Eurooppa edellä. Yhä useampi raskas täyssähkökuorma-auto kulkee nyt kaupallisessa liikenteessä.

Markkina-analyysiryhmä IHS Markitin tilastot osoittavat, että vuonna 2021 Euroopassa rekisteröitiin yhteensä 346 sähkökuorma-autoa (≥16 tonnia) – kasvua 193 % vuodesta 2020. Volvo Trucksin 42 % markkinaosuus on suurin. Euroopan maista eniten sähkökuorma-autoja (≥16 tonnia) rekisteröitiin Sveitsissä, Norjassa, Ruotsissa ja Alankomaissa.

”Olemme päättäneet ajaa sähkökuorma-autojen vallankumousta, ja markkinajohtaja-asemamme Euroopassa on todiste siitä, että teemme juuri niin. Vaikka volyymit ovat edelleen alhaiset, näemme kiinnostuksen kasvavan nopeasti niin Euroopassa, Pohjois-Amerikassa kuin muuallakin maailmassa. Vuonna 2021 saimme tilauksia, aiesopimukset mukaan lukien, yli 1 100 kuorma-autolle yli 20 maassa. Olen vakuuttunut siitä, että sähköisten, päästöttömien kuljetusten tarjoamisesta on tulossa keskeinen kilpailuetu”, sanoo Volvo Trucksin johtaja Roger Alm

Volvo Trucks aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon vuonna 2019 yhtenä ensimmäisistä kuorma-autobrändeistä maailmassa. Kun raskaiden täyssähköisten mallien Volvo FH:n, Volvo FM:n ja Volvo FMX:n tuotanto alkaa tänä syksynä, Volvolla on täydellisin sähkökuorma-automallisto globaalissa kuorma-autoteollisuudessa. Volvo on toimittanut sähköajoneuvoja laajalle joukolle asiakkaita Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa. Yhtiön tavoitteena on, että puolet sen kuorma-autojen kokonaismyynnistä tulee olemaan sähköisiä vuoteen 2030 mennessä.

IHS Markitin tilastot rekisteröityjen sähkökuorma-autojen kokonaismäärästä (≥16 tonnia) Euroopassa vuonna 2021 pois lukien Iso-Britannia:

MaaMarkkinoiden kokonaisvolyymi
Sveitsi77
Norja56
Ruotsi47
Alankomaat42
Saksa37
Ranska25
Tanska21
Espanja11
Italia9
Unkari7
Puola4
Belgia3
Tsekin tasavalta2
Suomi2
Irlanti2
Itävalta1
Kokonaissumma346