Volvo Trucks on tehnyt sopimuksen kiinalaisen JMC Heavy Duty Vehicle Co., Ltd.:n ostamisesta. Yritys on osa Jiangling Motorsia, ja kauppaan kuuluu muun muassa Taiyuanissa sijaitseva tuotantolaitos. Kauppahinta on noin 106 miljoonaa euroa. Tarkoituksena on aloittaa Volvon FH-, FM- ja FMX-mallien valmistus Kiinan markkinoille ensi vuoden loppuun mennessä.

Volvo Trucks on ollut läsnä Kiinan markkinoilla jo vuodesta 1934, ja viime vuosina logistiikkapalveluiden tarpeiden kasvu erityisesti nettikaupan myötä on lisännyt myös kuorma-autojen kysyntää Kiinassa. Vuonna 2020 Kiinaan tuotiin yli 4500 raskasta Volvo-kuorma-autoa, ja pitkäaikaissuunnitelman mukaisesti Volvo on päättänyt nyt vahvistaa läsnäoloaan maassa avaamalla tuotannon paikan päälle.

JMC:n tehtaan osto tarjoaa luontevan tavan aloittaa tuotanto Kiinassa, ja Taiyunin tehtaalla tehdään esimerkiksi osien prässäämistä, hitsaamista, ohjaamoita, maalausta ja loppukokoonpanoa. Investoinnin ja tehtaan muutosten myötä vuosittaista tuotantomäärää voidaan tulevaisuudessa kasvattaa jopa 15 000 autoon, ja tarvittaessa sen ylikin.