Keskikokoisiin jakeluautoihin ja busseihin suunniteltu uusi Nokian E-Truck 17.5 -rengassarja laajentaa aiempaa keski- ja pitkän matkan maantiekuljetuksiin suunnattua E-Truck -rengasvalikoimaa.

Nokian E-Truck -rengasvalikoima on valmistajansa mukaan luotu tarjoamaan mahdollisimman monia taloudellisia ja huolettomia kilometrejä ympärivuotisessa pääteiden kuljetuskäytössä. Yrityksessä kuitenkin tiedostetaan, että kaupunkiliikenne tarjoaa aivan omat haasteensa, eikä uusi Nokian E-Truck 17.5 -sarja etu- ja vetorenkaille näin ollen syntynytkään yksinkertaisesti entisiä tuotteita pienentämällä.

”Otimme aiemmissa Nokian E-Truck -renkaissa hyviksi havaitut ominaisuudet, kuten jämäkän pintakuvioinnin”, kertoo Teppo Siltanen, Nokian Renkaiden tuotepäällikkö. ”Mutta kehitimme konseptia eteenpäin ja yhdistimme uusimmat pintakuviot hiertävää kulutusta kestävään erikoiskumiseokseen.”

Kehitystyön tuloksena syntyneet renkaat, Nokian E-Truck Steer 17.5 sekä Nokian E-Truck Drive 17.5, tarjoavatkin Nokian Renkaiden mukaan parastaan kaupunkien ruuhkaisilla kaduilla. Vuoden 2020 toisella puoliskolla saataville tulevat renkaat vastaavat kaupunkiliikenteen erityishaasteisiin.

“Tiukat kurvit ja ahtailla sisäpihoilla pyörittely eivät tuota näille renkaille ongelmaa, kiitos vakaan ja ennustettavan ajettavuuden”, Siltanen lupaa. ”Lisäksi 3PMSF-merkintä pitää huolen siitä, että talvi ei menoa hidasta.”

Ohjausakselille

Nokian Renkaiden tiedotteen mukaan E-Truck Steer 17.5 on vakaa ja luotettava keskikokoisten jakeluautojen ja kaupunkibussien eturengas, joka tarjoaa hyvät ajo-ominaisuudet neliripaisen kulutuspintansa ansiosta. Renkaan pitkän käyttöiän takaavat tasainen kulumismuoto sekä kivien takertumista estävät leveät ja mutkittelevat urat.

Vetävälle akselille

Nokian Renkailta jatketaan, että E-Truck Drive 17.5 -rengas on suunniteltu ympärivuotiseen ajoon vaativassa kaupunkiympäristössä. Pitoa ja varmuutta kaikkiin olosuhteisiin tarjoaa erikoiskumiseoksesta valmistettu tiheä, avoin palakuvio ja puoliavoin olkapää. Pintakuvion optimoitu porrastus tuo vakautta ja turvallisen sekä mukavan ajettavuuden.

Tehty todelliseen tarpeeseen

Nokian Renkaat muistuttaa suunnittelevansa tuotteet aina vastamaan työn asettamiin tosielämän vaatimuksiin – esimerkiksi talvisilta metsäteiltä maansiirtotyömaille. Tiedoteen mukaan uusi Nokian E-Truck 17.5 -rengassarja on optimoitu erityisvaatimuksiin, jotka luo tarve hiljaisiin, ketteriin ja vähäpäästöisiin kuljetuksiin sekä kaupunkiajon renkaita kuluttava hiertävä käyttö.

“Kaupunkiliikenne siirtyy kohti kevyempiä ajoneuvoja, ja se on hyvä asia”, sanoo Teppo Siltanen. ”Se mahdollistaa joustavamman liikenteen ja puhtaamman ilman – joten Nokian Renkaat haluaa tarjota tuotteita, jotka vauhdittavat tätä muutosta!”