DAF Trucks esittelee koko LF-, CF- ja XF-mallien valikoimalleen uuden AEBS-3-järjestelmän. Tämä kolmannen sukupolven kehittynyt hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa DAFin mukaan jopa täysin itsenäisen hätäjarrutuksen, joka auttaa estämään törmäyksen pysäköityihin ja liikkuviin ajoneuvoihin peräti 80 km/h:n nopeudessa. Edistynyt turvajärjestelmä tulee kuorma-autoihin vakionopeussäätimen (ACC) ja etutörmäysvaroituksen (FCW) lisäksi.

DAF Trucks käyttää tässä uuden sukupolven AEBS-järjestelmässä erittäin tarkkaa kaksoistutkaa, jossa on 16 antennia entisen 7 sijaan, kauempana olevien kohteiden ja lähialueiden havainnointiin. Siinä on luokkansa paras pitkän kantaman anturi, jonka jopa 250 metrin tunnistusalue on alan pisin. Tämän ansiosta mahdolliset kriittiset tilanteet voidaan havaita entistä aikaisemmin. 50 asteesta peräti 120 asteeseen kasvanut lähikuvakulma mahdollistaa varhaisemman kiilaustilanteiden ennakoinnin – myös vaikeissa sääolosuhteissa ja näkyvyyden ollessa huono esimerkiksi sumun tai matalalla olevan auringon takia. 

Edistynyt hätäjarrutusjärjestelmä toimii yhdessä ajoneuvon jarru- ja ajonvakautusjärjestelmien kanssa. Järjestelmä kehottaa kuljettajaa reagoimaan mahdolliseen törmäykseen äänimerkkien ja visuaalisten varoitusten sekä voimakkaan tuntoaistiin perustuvan jarrupalautteen avulla. Jos kuljettaja ei reagoi, kuorma-auto käynnistää automaattisesti hätäjarrutuksen, jolla voidaan välttää törmäys tai lieventää sen vaikutuksia. 

Edistynyt hätäjarrutusjärjestelmä AEBS-3 pystyy tuottamaan jopa täysin autonomisen hätäjarrutuksen, joka auttaa estämään törmäykset sekä paikallaan oleviin että liikkuviin ajoneuvoihin enintään 80 km/h:n nopeudessa. Näin DAF:n uusi AEBS-3-hätäjarrutusjärjestelmä pystyy automaattisesti hidastamaan mahdollisimman paljon nopeutta, jolla kuorma-auto osuu edessä olevaan liikkuvaan tai paikallaan olevaan kohteeseen, jos kuljettaja ei ole huomannut vaaratilannetta. 

AEBS-3 on vakiona kaikissa DAF LF-, CF- ja XF -kuorma-autoissa.