Lasten liikenneturvallisuutta edistävä Pysähdy, katso, vilkuta -kampanja jalkautui Kouvolaan syyskuun lopussa ja vieraili Korian ja Napan kouluissa. Raskasparin Petri Olander ja Fi Pluslogistic Oy:n Anssi Koskiranta opastivat lapsia liikkumaan turvallisesti liikenteessä.

”Korian koulun lähellä liikkuu usein raskasta liikennettä, joten Volvo Trucksin muistisääntö pysähdy, katso, vilkuta on hyvin tarpeellinen koulun lapsille tien ylittämiseen, jotta kuorma-autonkuljettaja ehtii havaita lapsen”, Raskasparin Kouvolan huoltopäällikkö Petri Olander kertoo.   

”Lypsetäänkö lehmät säiliön sisällä?”

Fi Pluslogistic Oy:n yrittäjä Anssi Koskiranta esitteli lapsille tapahtumaan paikan päälle tuomaansa säiliöyhdistelmää. Kysymyksiä heräsi paljon toinen toisensa jälkeen. Lapsia kiinnosti muun muassa auton ja säiliön mitat ja massat. Yksi lapsista uskalsi miettiä ääneen, lypsetäänkö lehmät säiliön sisällä. Tämän käsityksen Koskiranta joutui oikomaan.

Pitkäjänteistä ihmishenkiä säästävää vaikuttamista

Turvallisuus on ollut alusta lähtien Volvo Trucksin mukaan yritykselle kaikkein tärkeintä. Tutkimukset ja analyysit ovat osoittaneet, että inhimilliset tekijät ovat syynä useimmissa liikenneonnettomuuksissa. Siksi liikenneturvallisuudessa alansa johtavaksi itsensä asemoiva yritys ei ole vain halunnut tyytyä kehittämään lukuisia innovatiivisia turvallisuusominaisuuksia, vaan vaikuttaa myös muilla tavoin. Pysähdy, katso ja vilkuta -kampanja on tästä hyvä esimerkki.

Kouvolassa halukkaat koululaiset kiipesivät myös auton ohjaamoon. Tokaluokkalaiset Paavo ja Edward pääsivät itse toteamaan, että vaikka kuljettaja istuu korkealla, ei hän silti näe kaikkialle. Ohjaamosta ei esimerkiksi näe ihan auton keulan eteen. Oman kokemuksensa avulla lapset ymmärtävät paremmin, miten käyttäytyä turvallisesti liikenteessä ja isojen ajoneuvojen lähettyvillä. 

Rekkaspottausessa turvallisuus kaiken a ja o

Lasten ja nuorten rekkaspottaus on herättänyt julkisuudessa paljon keskustelua. ”Olen hyvin vaikuttunut siitä, miten paljon lapsia kiinnostaa kuljetusala, mutta samanaikaisesti rekkaspottauksessa mietityttää turvallisuus. Turvallisessa paikassa toteutettuna kuljettajia ja muuta liikennettä häiritsemättä se on mukavaa kaikille”, Petri Olander kertoo.

Raskaspari ja Fi Pluslogistic jakoivat Kouvolan Pysähdy, katso, vilkuta -tapahtumissa kaikille lapsille kotiin viemisinä heijastinliivit ja heijastimet. Niille on nyt erityisesti syksyn pimeinä iltoina tarvetta.