Volvo Trucks on voittanut Truck Of The Year 2024 -palkinnon Volvo FH Electric -mallillaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sähkökuorma-auto voittaa kyseisen palkinnon. 

Volvon raskas sähkökuorma-auto Volvo FH Electric on valittu kansainväliseksi vuoden 2024 kuorma-autoksi. Päätöstä perustellessaan tuomaristo ylisti sähkökuorma-auton suorituskykyä, saumatonta kiihtyvyyttä, hiljaisuutta ja värinättömyyttä.

”FH Electricin esittelyn myötä Volvo Trucks on toimittanut huippuluokan akkusähkökuorma-autovalikoiman, joka soveltuu monenlaisiin kuljetustoimintoihin. Se on todiste siitä, että energiasiirtymä vahvistuu myös nykypäivän haastavassa liiketoimintaympäristössä”, totesi Gianenrico Griffini, International Truck of the Year -järjestön puheenjohtaja.

Volvo Trucksin johtaja Roger Alm otti arvostetun palkinnon vastaan ​​eilen illalla Solutrans Transport Exhibition -näyttelyn palkintojenjakotilaisuudessa Lyonissa, Ranskassa.

”Olen niin ylpeä tästä tunnustuksesta, että Volvo FH Electric on voittanut tämän arvostetun palkinnon. Ensimmäistä kertaa historiassa kuljetusala on valinnut sähkökuorma-auton vuoden kuorma-autoksi. Volvo FH Electric edustaa uutta aikakautta kuorma-autokuljetuksissa, ja tämän palkinnon voittaminen osoittaa selvästi, että siirtyminen päästöttömiin kuljetuksiin tapahtuu tässä ja nyt”, Roger Alm sanoo.

”Haluan vilpittömästi kiittää kaikkia, jotka ovat myötävaikuttaneet tähän menestykseen. Se perustuu mahtavaan tiimityöhön, jota kollegamme Volvo Groupissa tekevät intohimolla ja omistautuen sekä tiiviiseen yhteistyöhön arvostettujen asiakkaidemme, kumppaneidemme ja toimittajiemme kanssa”, Alm lisää.

Voitto FH:lle jo neljättä kertaa

Tämä on neljäs kerta, kun Volvon FH-malli on valittu vuoden kuorma-autoksi. Valmistaja kertookin Volvo FH:n olevan yksi alan kaikkien aikojen menestyneimmistä malleista, ja sitä on myyty lähes 1,4 miljoonaa kuorma-autoa kaikkialla maailmassa.

Volvo FH Electricin tuotanto aloitettiin vuonna 2022 Volvon tehtaalla Göteborgissa Ruotsissa ja tuotanto Belgian Gentin tehtaalla alkoi vuonna 2023. Volvo Trucks oli ensimmäinen globaali valmistaja, joka aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon jo vuonna 2019, ja nykyään sillä on laaja sähkökuorma-autovalikoima, joka pitää sisällään yhteensä kuusi sähkökuorma-autoa, jotka on suunniteltu hoitamaan monenlaisia ​​kuljetustehtäviä. Volvo Trucks kertoo olevansa raskaiden sähkökuorma-autojen markkinajohtaja Euroopassa 49 prosentin markkinaosuudella.

Vuoden kansainvälinen kuorma-auto

International Truck of the Year -järjestö perustettiin vuonna 1977, ja se koostuu 24 hyötyajoneuvotoimittajasta, jotka edustavat alan mediaa eri puolilla Eurooppaa. Vuosipalkinto myönnetään viimeisten 12 kuukauden aikana markkinoille tuodulle kuorma-autolle, joka on vaikuttanut eniten maantiekuljetusten tehokkuuteen. Arvioinnissa käytetään useita kriteerejä, mukaan lukien teknologiset innovaatiot, mukavuus, turvallisuus, ajettavuus, energiatehokkuus, ekologinen jalanjälki ja omistamisen kokonaiskustannukset.